Kars Müteahhitler Derneği Başkanlık seçimi yapıldı

28 Mayıs 2024 12:59

Kars Müteahhitler Derneği Başkanlık seçimi yapıldı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Müteahhitler Derneği Başkanlık seçimi yapıldı. 19 Şubat 2024 tarihinde resmi olarak kurulan Kars Müteahhitler Derneği yaptığı Genel Kurulla Başkan’ını seçti. Derneğin Kurucu Yönetim Kurulu Fahri Başkanı Yahya Bulak üyelerin tamamının destek ve oyu ile dernek Başkanı seçildi. 
Başkan Bulak Genel Kurul sonrası yaptığı açıklamada; “Yapmış olduğumuz genel kurulumuzda üyelerimizin takdir ve teveccühü ile seçildim. Beni bu göreve laik gören tüm üyelerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. “Dernek olarak, daha yaşanabilir bir Kars için kolları sıvadık, her konuda yerel yönetimlerle istişarelerde bulunarak, vatandaşlarımızın istekleri ile kurumlar arasında bir köprü görevi göreceğiz. Kars’ı, daha modern yaşanılabilir bir kent haline getirmek için yeni yapı ve inşaatlarla inşa etmeye devam edeceğiz. Bu çalışmalarımıza Kars Belediyesinin de katkı sunması adına taleplerimiz mevcut. Bu taleplerimiz; Altyapı, Su, Kanalizasyon ve Yol gibi hizmetleri almamızda kolaylık sağlamaları ve hizmetleri aksatmadan sunmalarını talep ediyoruz.” 
Kars’ta vatandaşların mülk ve arsa yatırımlarına önem verdiğini ifade eden Başkan Yahya Bulak; “Ekonomik sıkıntıların yaşanmasına rağmen ilimizde ekonomik olarak vatandaşlarımız bina, ev, işyeri ve arsa gibi gayrimenkullere yatırım yapmakta. Bir konutun inşa fiyatı ve maliyeti her ay değişim göstermekte. Bu maliyet artış ve düşüşler müteahhit firmalarımızı da etkilediği gibi vatandaşlarımızı da etkilemektedir.”
Bankalar kredi faizlerini düşürmeli; Başkan Bulak, “Ekonominin canlanması ve vatandaşın alım gücünün yeniden artması için bankaların da konut kredi faizlerini biran evvel düşürmeli. 2024 inşaat sezonumuz başladı, ancak şiddetli yağışlar çalışmalarımızı kısıtlamakta, müteahhit firmalarımız çalışmalarında sıkıntılar çekmekte, yollarımız çamur şantiyelerimizin yol sorunu olması nedeniyle çalışmalarımızı güçlükle ilerletebiliyoruz, yollarımıza çözüm bulunmasını istiyoruz. Kars’ta şuan bir konutun maliyeti arsası ile birlikte 2 Milyon 300 bin TL. Üç bölgede yaklaşık 150 konutumuz bitmiş vatandaşlarımızı taşınacak ancak yol sorunu olduğu için vatandaşlarımız konutlarına taşınamıyor. Kars Müteahhitler Derneği olarak bu sorunlarımızın çözümü için ilgili ve yetkili kurumlarımız ile görüşmeler yaparak sorunlarımıza çözüm bulacağız, çözüm arayışımıza ve taleplerimize de kurumlarımızın destek olmasını istiyoruz.” İfadelerini kullandı. 
 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.