Kars'ın Eti Karset'te İşleniyor

14 Mayıs 2024 16:48

Kars'ın Eti Karset'te İşleniyor

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars’ın eti raflarda yerini alıyor.
Binbir çeşit çiçeğin yetiştiği Kars yaylaları, zengin florası ve botanik çeşitliliği ile dünyanın sayılı yerleri arasında bulunan Kars’ın hayvanın ürünleri raflarda yerini almaya hazırlanıyor. Kars’a özgü et ürünleri ulusal ve ulusalararası pazara indi.
Türkiye’nin kuzey doğu sınırındaki Kars, coğrafi konumu ve iklimi ile muazzam bir tabiat güzelliğine sahip olmasının yanı sıra yurdun en yüksek platosu olan volkanik oluşumlu Kars -Erzurum Platosu üzerine kuruludur. Hayvan varlığı bakımından ülkenin sayılı şehirlerinden biri olan Kars pazarına yerel işlemelerde aday oldu. Binbir çeşit çiçeğin yetiştiği Kars yaylaları, zengin florası ve botanik çeşitliliği ile dünyanın sayılı yerleri arasında. 
TKDK destekli Organize Sanayi Bölgesinde Kars hayvanının etini işleyerek ulusal ve uluslararası pazara inen KARSET Et Entegre Tesisi istihdam açısından da bölgeye katma değer sağlıyor. Tarladan sofralara sloganıyla hareket eden işletme, mezbahanede kesilen Kars’ın hayvanını işletmede kavurma ve sucuk gibi ürünlere çeviriyor. Paketleme işleminin ardından ürünler raflardaki yerini alıyor. 
KARSET Et Entegre Tesisi görev alan Veteriner Hekim Elif Esra Yılmaz ürünlerin hazırlanması hakkında yaptığı açıklamada, “Kars’ın hayvanını mezbahanede kestirdikten sonra işletmemize getiriyoruz. Daha sonra burada sinirler ve kemikler ayrıştırıldıktan sonra eti kavurma ve sucuğa çeviriyoruz. Hijyenik ve sağlıklı ortamda hazırlanan ürünler daha sonra paketlenerek müşterilerimize hazır hale getiriyoruz.” dedi.
Kars’ın etinin dışarıya gidip orada işlendikten sonra yeniden Kars’a getirilip satılmasının uygun olmadığı için tesis kurduklarını söyleyen KARSET Et Entegre Tesisi sahiplerinden İsmail Gürsoy ise, “Bizim etimiz buradan büyükşehirlere gidiyor orada işlenip paketlenip yeniden Kars halkına satılıyor. Bu durum hem Karslı üreticimize hem de tüketicimize ihanettir. Biz de Karslı üreticimiz ve tüketicimiz kazansın diye işletme kurduk.” diye konuştu.
Bin metrekaresi kapalı 400 metrekaresi açık tesiste ürünlerin helal, hijyenik ve sağlıklı ortamda hazırlanarak müşteriye sunulduğunu kaydeden KARSET Et Entegre Tesisi sahiplerinden Faruk Yavuz ise, “İşletmemiz ve pazarımız hazır. Yerel pazara indik. Amacımız Kars ürününün ulusal ve uluslararası pazarda da yer almasıdır.” ifadesini kullandı.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.