• ötüken kars

KARS İL KOORDİNATÖRÜ ÇELİK TKDK DESTEKLERİNİ AÇIKLADI

KARS İL KOORDİNATÖRÜ BERKAY ÇELİK TKDK DESTEKLERİNİ AÇIKLADI

16 Haziran 2020 17:13

KARS İL KOORDİNATÖRÜ ÇELİK TKDK DESTEKLERİNİ AÇIKLADI
KARS PUSULA / ADEM ALP

Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Destek çağrısı devam etmekte. Konuyla ilgili açıklama yapan Kars TKDK İl Koordinatörü Berkay Çelik, Kurumumuzdan yatırım desteği almak anlamında her türlü yardıma açığız, burada yardım etmeye, kendilerine yol göstermeye hazırız dedi.

İl Koordinatörü Çelik; “TKDK olarak 11 Mayıs'ta yeni çağrı ilanımıza çıktık. 9. Çağrı ilanı, bu çağrı ilanında çok sayıda sektöre çok sayıda alanda destekler veriyoruz. Besicilik, kaz çiftliği kurulması, süt üretim tesisleri, günlük 10 tonu geçmeyecek şekilde mandıra tabir ettiğimiz süt işleme tesisleri, bunun yanında zanaatkarlık, yerel ürünler, tıbbi aromatik bitkiler, sera, süs bitkileri, kırsal turizm kapsamında yeme-içme tesisleri, konaklama tesisleri, arıcılık ya da arı ürünlerinin üretilmesi, paketlenmesi, makine parkları, yenilenebilir enerji yatırımları... Bunlara yönelik yatırımlarımız var. Fide ve fidan üretimine desteğimiz var, el sanatlarına yönelik desteğiniz var. Çok çeşitli yani hızlıca söylemek gerekirse ahşap işi, metal işi, hasır, sepet örme, foklorik bebek yapımı ya da yöresel kıyafet üretimi, çanak çömlek, dokumacılık, halı ve benzeri üretime desteğimiz var. Verdiğimiz destek fiziki koşullara yani makine ekipman ya da inşaata bu gibi yatırımlara biz destek veriyoruz.”

Çalik; “Çağrı ilanımızın tarihleri şu şekilde olacak; et ve süt üretimi ile ilgili projelerin online sisteme girişleri için son tarihi 27 Temmuz, elden teslim için en son 29 Temmuz'a kadar yatırımcılarımızın süresi var. Diğer saydığım yatırımlarla ilgili sisteme son giriş süresi 7 Temmuz, elden teslim için son gün 10 Temmuz şeklinde. Yatırım tutarları ise şöyle; ilk grupta saydığımız besi ve süt üretimi ile ilgili yatırımlarımızın 500 bin euro'ya kadar olan kısmına yüzde 70'e kadar varan destek veriyoruz bu %55'ten başlıyor Kars'ta. Destek oranı yatırımcının yaşına göre gerçek veya tüzel kişi olup olmadığına veya üretici birliği olup olmadığına göre, diğer grupta saydığımız yatırımlarla ilgili olarak da yine yüzde 65 oranında sabit yatırım oranımız destek oranımız var. Bu %65'lik destek oranı ile biz diğer illere göre daha avantajlıyız başka illerde bu %55 olabilir %60 olabilir ama Kars'ta %65 oranı sabittir. Ayrıca yatırımcılar proje kapsamındaki harcamalarında KDV ödemiyorlar. Ben yatırımcılarımızın, aklında yatırım fikri olan vatandaşlarımızın kurumumuzu ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum. Biz bu anlamda her türlü yardıma açığız, burada yardım etmeye, kendilerine yol göstermeye hazırız açıklamasında bulundu.”



Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
Ethem Karslı 16 Haziran 2020 00:00

Sayın müdürüm öncelikle böyle bir duyuru yaptığınız için çok teşekkür ederiz bu salgın hastalık sürecinde destek veren kurumları duymak bizleri mutlu eder saygılar.