• ötüken kars

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şube Müdürlüğün'den Büyük Operasyon

26 Mayıs 2022 15:13

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şube Müdürlüğün'den Büyük Operasyon

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars merkezli 3 ilde sahte kimlik ile vatandaşları dolandırın çete, düzenlenen operasyonla çökertildi. Türkiye’de bir ilk olan operasyonda aralarında liderlerinin de olduğu 2’si kadın 15 kişi Kars polisi tarafından gözaltına alındı.
Kars’ın Digor ilçesinde yaşayan Aladdin Y. isimli vatandaşın ihbarı üzerine Cumhuriyet Başsavcılığının izniyle Kars İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yaklaşık 4 aydır fiziki ve teknik takip yapan polis ekipleri, internet üzerinden vatandaşların satışa koyduğu değerli elektronik aletleri (cep telefonu, ekran kartı, laptop vb.) satın alma vaadi ile iletişime geçilip, kargo takip bilgileri ve telefon numarası öğrenilip kargo alıcıya ulaşmadan alıcı adına sahte kimlik düzenlenmek suretiyle erkenden alınması ve kendi yaşadıkları şehirlerde ikamet eden satıcıları tespit ederek, satıcı ürünü kargoladığı an verdiği kargo bayisine gidilip sahte kimlikle kargoyu göndermekten vazgeçtiğine dair beyan verilip ürünün geri alınması suretiyle 2 ayrı yöntem kullanarak nitelikli dolandırıcılık suçuna karışan şahısları tespit etti. 
Ekipler belirledikleri 20 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlarda İstanbul’da T.K., A.B.E., M.F.B.Ç., F.N., Ö.C., B.K., G.K., ve kadın İ.Ş. ile M.Y., İzmir’de M.B.Ç., H.İ.K., M.Ç., Ş.A., M.F.S. ve Mersin’de M.F.S. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.
İstanbul’da gözaltına alınan şahıslardan T.K.’nın çete lideri olduğu ve 64 farklı suç kaydı bulunduğu öğrenildi. operasyonlarda şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada; 92 bin 745 TL ve 1000 dolar nakit para, 440 adet banka ve kredi kartı, 110 simkart, 29 cep telefonu, 14 laptop/tablet, 9 flash bellek, 4 adet fişek, 3 adet sahte kimlik ve 8,10 gram uyuşturucu madde ele geçirilerek muhafaza altına alındı. Gözaltına alınan 15 şüpheli şahsın Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma (TCK-220) ve Nitelikli Dolandırıcılık (TCK 158-1/F)  suçlarından işlemleri emniyette devam ediyor. Kars İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada ise; kargo dolandırıcılığının yeni bir dolandırıcılık yöntemi olduğunu ve ilk defa Kars'ta tespit edildiği, halkın bilinçlenmesi açısından bu tarz dolandırıcılıklara maruz kalan vatandaşların en yakın kolluk birimine veya Savcılıklara müracaat etmeleri istendi.

 

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.