Kars Gençlik Merkezi Törenle Açıldı

18 Nisan 2022 21:15

Kars Gençlik Merkezi Törenle Açıldı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kars Gençlik Merkezi’nin açılışına katıldı.
Kars’ta 3 Kasım 2018 tarihinde temeli atılan ve 12.142.200,00 TL.’ye mal olan, 4 katlı imar edilen Gençlik Merkezi’nin açılışını Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptı. Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Kars’a gelen Bakan Kasapoğlu’nu Harakani Havaalanı’nda Vali Türker Öksüz, Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Nedim Aslan karşıladı. Kasapoğlu, havaalanından Faikbey Caddesi üzerinde bulunan Gençlik Merkezi önündeki tören alanına geldi.
Gençlik Merkezi’nin açılış töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kars Gençlik Merkezi’nin açılışında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Kars vefanın ismi, Kars kardeşliğin adı, Kars umudun sembolü, pek çok güzelliği, misafirpever insanı gençlik altyapısı ve pek çok özelliği bu şehri çok özel, çok yegane kılan özelliklerden biri. Kars’ın kıymetini sadece bizler değil, tüm dünya idrak etmiş durumda. Bu nedenle var olan potansiyeli daha güçlü seviyelere çıkartmak için çalışıyoruz. Gençlerimizin her zaman her şeyin daha iyisine layık olduğunun bilincindeyiz. Her şeyin en güzelini, en iyisini gençlerimizle buluşturmanın, onları bu anlamda her şeyin en güzeline erişilir kılmanın gayreti içerisindeyiz. Anadolu’nun her bir vilayeti gözümüzün nuru, yüreğimizin sevdası. İşte geçtiğimiz gün Tunceli’deydik, Şanlıurfa’daydık, Elazığ’daydık, gençlerimizle bir araya geldik, iftar ve sahur sofralarında buluştuk ve her bir gencimizin sadece bizler için değil, insan için umut olduğunu her buluşmamızda onlarda aldığımız enerjiyle, onların gözündeki ışıkla ve inançla hamdolsun ki görüyoruz. İşte bu Gençlik Merkezi hakikaten ülkemizin en özgün ve en güzel Gençlik Merkezlerinden birisidir. İnanıyorum ki gençlerimiz burada en kıymetli vakitlerini yarınlar için, bugünler için daha donanımlı ve daha güçlü olma adına geçiriyorlar. Şükürler olsun bizi bu tesisin açılışına eriştiren rabbimize. Ben bu tesisin buralar gelmesinde, bu güzelliği ortaya koymasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Kars’ın güzel gençleri için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
Türkiye’nin dört bir yanında yükselen Gençlik Merkezlerinin sayısının bugün 400’ü geçtiğini söyleyen Kasapoğlu, “Kars’ın ilçelerinde bir yandan devam eden çalışmalarımız var. Türkiye’nin her bir ilçesinde Gençlik Merkezi olana kadar ve bu Gençlik Merkezi dolana kadar, dolu dolu değerlendirilene kadar durmadan tıpkı bugün olduğu gibi bundan sonra da el birliğiyle, omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın  engin vizyonuyla, güçlü liderliyle, özverisiyle Türkiye’nin her alanındaki mücadelesinde olduğu gibi gençlik alanında da, spor alanında da Türkiye’yi şaha kaldırmaya, bir yandan hedeflerimizi birer birer gerçekleştirirken diğer yandan da hedeflerimizi birer birer büyüterek daha güçlü yarınlara yürümeye devam edeceğiz. Gençlik Merkezlerimiz, buralarda pek çok sosyal, eğitsel, sportif, kültürel, sanatsal faaliyetler gerçekleştiriliyor. Bunların yanında bu merkezler birer ilim merkezi ve bilim merkezidir. Gençlik Merkezlerimizin içerisindeki gençlik akademilerimiz gençlerin mesleki yönden gelişimine katkı sağlıyor. Bir yandan bir hayat boyu öğrenme prensiplerini erken yaşta gençler kazanıyorlar. Pek çok fırsatları buralarda gençlerimize sunuyoruz. Yazılımdan kodlamaya, gönüllükten dil eğitimine, tarih bilincinden dramaya kadar çok geniş yelpazede eğitim verdiğimiz atölyelerimiz ve gençlik çalışmalarımız Gençlik Merkezlerimizde bu anlamda temel değerlerine sımsıkı yetişen gençlerimizi yarınların dünyasına en güçlü şekilde yetiştiriyor. Bunları yaparken tüm program ve yaklaşımları genç odaklı, katılımcı bir ruhla gençleri merkeze alarak, onlarla birlikte onların beklenti ve taleplerine uygun bir şekilde belirliyoruz.” ifadesini kullandı.
Kendilerinin yaptıkları açılışları bir kısım kesimin rahatsız olduğunu da ifade eden Kasapoğlu, “Elbette meyve veren ağaç taşlanır misali gençlerimizle birlikte harekete geçirdiğimiz çalışmalarımızı bir kısım kesimler eleştiriyorlar, onları rahatsız ediyor. Onlar bizim açılışlarımızdan, bizim gençlerle yürüdüğümüz bu kutlu yoldan rahatsız oluyorlar. Ama bizler 20 yıldan beri olduğu gibi bundan sonra da inşallah bu yolu gençlerimizle birlikte yürümeye, onlara bu kutlu emaneti en güçlü şekilde teslim etmeye kararlıyız.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından İl Müftüsü Yusuf Eviş tarafından okunan duanın ardından Bakan Kasapoğlu, protokol üyeler ve gençler kurdele kesti. Gençlik Merkezini ziyaret eden Bakan Kasapoğlu, merkezi kullanan gençlerle tek tek sohbet etti, playstation oynadı. Bakan Kasapoğlu daha sonra gençlerin yaptığı müzik dinletisini dinledikten sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, daha sonra Kars Valiliği ziyaretinde Vali Türker Öksüz ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Kasapoğlu daha sonra Vali Öksüz’den kentle ilgili bilgi aldı.
Kars Merkez Gençlik Merkezi hakkında; Proje 2 adet bodrum, zemin kat ve 1. kattan oluşmaktadır. Binanın oturma alanı bin 811 metrekare ve toplam inşaat alanı 7 bin 244 metrekaredir. 2. bodrum kat, 851 metrekare otopark, sığınak, kazan dairesi ve teknik hacimler bulunmaktadır. 1. bodrum kat, açık sergi alanı 231 metrekare, fitness salonu 226 metrekare, fuaye ve bekleme alanı 353 metrekare, çok amaçlı salon 226 metrekare, toplantı salonu, eğitmen salonu ve wc bulunmaktadır. Zemin kat, kütüphane 226 metrekare, fuaye ve bekleme salonu 316 metrekare, 2 adet cep sinema salonu 65-67 metrekare, 1 adet 124 metrekare sinema salonu, 4 adet derslik bulunmaktadır. 1. kat, restoran 500 metrekare, açık yemek oturma alanı 542 metrekare, teras açık yemek alanı 168 metrekare, büfeler ve 2 adet çocuk oyun alanı 45 metrekare bulunmaktadır.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.