Kars Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtar, Mobese ve Bekçi İstiyor

28 Mart 2021 15:36

Kars Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtar, Mobese ve Bekçi İstiyor

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Merkez Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri Muhtarlık görevinden alınan Özcan Mücük’ün geri muhtarlık görevine gelmesini istediler. 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde Fevzi Çakmak Mahallesi’nden Muhtar seçilen Özcan Mücük geçtiğimiz aylarda görevden alınmış, yerine Aza’dan biri geçici olarak görevlendirilmişti.

Fevzi Çakmak Mahallesi Camisi önünde bir araya gelen yaklaşık 70 kişi, seslerini duyurmak için basın açıklaması yaparak görevden alınan Özcan Mücük’ün yeniden Muhtarlık görevine getirilmesini istediler.

Maske ve mesafe kuralına riayet eden mahalle sakinleri, “Muhtar gitti, mahalle karanlığa gömüldü” ve “Muhtarımızı geri istiyoruz” sloganları attılar.

Gazetecilere açıklama yapan mahalle sakinleri, “Muhtarımız olmadığından dolayı mahallemizde sorunlar var. Bu sorunların başında da hırsızlık var. Muhtarımızın olmayışından dolayı hırsızlık olayları arttı. Muhtarımız gerek bürokrasi gerekse asayiş yönünden tüm ihtiyaçlarımızı gideriyordu.” dediler.

Vali ve Belediye Başkanı Türker Öksüz ile Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç’a da seslenen mahalle sakinleri, mahallenin can ve mal güvenliği için MOBESE ve geceleri bekçi istediler.

Polis ekiplerine de sorunlarını anlatan mahalle sakinleri, daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.