KARS EMNİYETİ "SARI'NIN" PEŞİNDE

12 Şubat 2021 20:18

KARS EMNİYETİ
KARS EMNİYETİ "SARI'NIN" PEŞİNDE

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Polisi ekipleri "Sarı'yı" aradı.  Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği’ne bağlı ekipleri çektikleri tanıtım videosunda "Sarı" isimli sokak köpeğini aramakta, ancak yapılan çalışmalara rağmen sarı'ya ulaşılamamkta. Çevrede araştırma yapan ve vatandaşlara soran ekipler, gelen ihbar üzerine Sarı'nın Kars Kalesi Yusuf Paşa Mahallesi bölgesinde görüldüğü ihabarını değerlendiren Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, Sarı ve yavrularına ulaşarak koruma altına alıyorlar. 

ÇEVRE, DOĞA VE HAYVNLARI KORUMA BÜROSU 

İç İşleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Kars İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Çevre, Doğa, Hayvan Koruma Şubesi 2020 yılında Kars'ta da kuruldu. 
İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararla 81 ilin emniyet müdürlükleri bünyesinde kurulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, Kars Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarına başladı. Çevre ve doğa ile hayvanlara karşı işlenen suçlarla mücadele etmesi amacıyla kurulan ekipler, görevleri kapsamında; sahipli hayvanları öldüren veya yaralayan, hayvanları zehirleyen, hayvanları pornografik yayınlarda kullanan ve hayvanları kumar oynamak amacıyla dövüştüren kişilere yönelik işlemler yapıyor. 
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, Gerekli görülmesi halinde  kişilere ait hayvanlara, yeniden sahiplendirilmek veya korumaya alınmak üzere el koyulabilecek. Park ve benzeri noktalarda devriye gezen ve ihbarları değerlendiren Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri, aşırı sıcak ve aşırı soğuk havalarda sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmamaları amacıyla kentin çeşitli noktalarına da su ve mama bırakıyor. Ekipler, asli görevlerinin yanı sıra koronavirüs ile mücadele kapsamında yapılan denetimlerde de aktif rol oynuyor.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.