Kars'a "ŞIRAT" Gölü Hayırlı Uğurlu Olsun

31 Mayıs 2022 09:06

Kars'a

KARS PUSULA / ADEM ALP

“Şırat Gölü” Kars’a hayırlı uğurlu olsun. Kars Çayı’na zehir akıyor. Çayın yaklaşık 10 kilometrelik bir kısmında canlı yaşamıyor. Kars’ta Süt İşletme Tesisleri’nde üretimi yapılan peynirden arta kalan atıklar, doğrudan Kars Çayı’na akıtılıyor. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Süt İşletme Tesisleri’nde yapılan peynir üretiminin ardından arta kalan Şıratı ‘peynir altı suyu’ ve atıkları çaya akıyor.
Peynir altı suyunun aktığı bölgeye ise kokudan girilmiyor. Yıllardan beri Kars Çayı’nın kirletilmesinin önüne geçilmiyor. Zaman zaman balık ölümlerinin yaşandığı çay her geçen gün biraz daha kirleniyor. Kars Çayı’nın içerisinde ise canlı yaşamıyor. Cumhuriyet Köyü köprüsünün oradan akıtılan peynir altı suyu ve sanayinin atıkları, yaklaşık 10 kilometrelik alanı kirletiyor. Kent merkezinden geçen çay Kars Barajı’na dökülüyor. 
Kars Çayı’na akan peynir altı suyu ve kanalizasyon şebekesi özellikle ballıkları olumsuz etkiliyor. Zaman zaman toplu balık ölümlerinin de yaşandığı Kars Çayı’na yetkililerin biran evvel önlem alması bekleniyor. 
Başta, Kars Valiliği olmak üzere, Kars Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünü, Kars Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olmak üzere tüm kurum ve kuruluşları bu olumsuz tabloya müdahale etmeleri için göreve davet ediyoruz. 
 

Etiketler : Kars'a
Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.