KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA DAVET

KARS KIZILAY KAN MERKEZİNDEN KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA DAVET

28 Mayıs 2020 17:03

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA DAVET
KARS PUSULA / ADEM ALP

Türk Kızılay'ı Kars Kan Merkezi, Kan bağışı faaliyetlerine aralıksız olarak devam ediyor.
Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Kan Merkezi Birimi, kan bağışlarını buradan sürdürürken, belli dönemlerde de şehrin muhtelif noktalarında kan bağışı kampanyaları düzenliyor.
Türk Kızılayı Kars Kan Alma Birimi, Faikbey Caddesi üzerindeki G.A.M.P konağı önünde kan bağış standı açtı, kan bağışı aldı.  Öncelikli olarak koronavirüs nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Ülkemizde azalan kan stoklarının azalması kan bağışının önemini arttırırken, vatandaşların daha duyarlı olması istendi. Bu nedenle Kızılay yetkilileri sık sık kan stoklarının azaldığına vurgu yaparak vatandaşları kan vermeye davet ediyor.  
Yüksek rakımda yer alan Kars’ta yaşayan vatandaşların kan değerlerinin yüksek olması yani kandaki hemoglobin oranının yüksek olması nedeniyle kan verenler sağlık buluyor. Her sağlıklı insanın yılda 2 kez kan vermesi ve hayat kurtarması uzmanlar tarafından öneriliyor. 
Kan bağışında bulunan vatandaşlar, Kars Kızılay Kan merkezinin yapmış olduğu çağrılara kulak veriyoruz, hem kan ihtiyacını karşılıyoruz hemde kendi sağlığımız için faydalı olduğundan dolayı kan bağışında bulunuyoruz.
Kars Kızılay Kan Merkezi sorumlu Doktoru Anas Abdel Aal; Ramazan ayında başlatmış olduğumuz ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadelede kan merkezlerimizde ciddi anlamda kan ihtiyacı olduğu için, bizler Ramazan ayında, bayram süresince ve şuanda da devam ettirdiğimiz kan bağışımız devam etmektedir. Buradan Kars halkına vatandaşlarımıza çağrımız lütfen hem kendi sağlığınız için, hemde kurtaracağınız hayatlar için kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz dedi.










Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.