• ötüken kars

Kale ve Destinasyon Çalışması Tamamlandı

01 Eylül 2021 07:55

Kale ve Destinasyon Çalışması Tamamlandı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Ardahan Kalesinin Turizme Kazandırılması ve Destinasyon Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar tamamlandı.
Ardahan Kalesinin Turizme Kazandırılması ve Destinasyon Projesi kapsamında kale dışında ve içerisinde turizme yönelik yapılan çalışmalar tamamlandı. Ardahan Valisi Hüseyin Öner, son çalışmaları gözden geçirmek üzere Vali Yardımcılarıyla birlikte alanda incelemede bulundu.
  Ardahan Kalesinde turizm faaliyetini canlandırmak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında kalenin üst kısmında ahşap seyir terası ve kafe yapıldı. Kamelyaların yerleştirildiği seyir terasında çalışmaları kapsamında çevre düzenlemesi ve yürüyüş yollarının yapılmasıyla birlikte tamamlandı. Proje kapsamında ayrıca kale içerisindeki tarihi binalarda kısmi onarım yapıldı, eski kapı yeniden açılarak teras ile bağlantısı sağlandı. Işıklandırma sistemi, kamelyalar, korkuluklar ve çiçekliklerin yenilendiği Ardahan kalesinde ayrıca ziyaretçilerin fotoğraflarında anı olarak saklayabilecekleri bir Ardahan tabelası da konularak çalışmalar tamamlandı.
 Vali Hüseyin Öner; "Ardahan kalesinde yapılan çalışmaların tamamlandığını belirterek, seyir terasının yakın bir zamanda ihale yolu ile kiraya verilmek suretiyle vatandaşlarımızın hizmetine sunulacağını söyledi. Yapılan çalışmalarla birlikte Ardahan kalesinin daha iyi konuma getirildiğini belirten Öner, kaleyi ziyaret edecek olan vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir ortamda kaleyi rahatça gezebileceğini kaydetti."
 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.