KAI-FED ÜÇ AYRI DEPREM İLİNE YARDIM GÖNDERDİ

09 Şubat 2023 21:49

KAI-FED ÜÇ AYRI DEPREM İLİNE YARDIM GÖNDERDİ

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars-Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Merkezi tarafından deprem bölgesine yardım tırı gönderildi. Genel Merkezi Ankara da bulunan KAI Federasyonu tarafından, Türkiye’nin 10 ilinde meydana gelen deprem felaketi sonrası, depremzedeler için yardım kampanyası başlattı. Kısa sürede yüzlerce koli yardımın toplanmasının ardından, toplanan yardımlar KAI-FED Genel Merkezi önünde bulunan tıra yüklenerek deprem bölgesinde bulunan yardım noktalarına gönderildi. Yardım tırın da; Süt, Meyve suyu, Su, Çocuk bezi, Temizlik Malzemeleri, Battaniye, elektrik sobaları, çocuk maması, yetişkin ve çocuk kıyafetleri, atkı-eldiven, çocuklar için ateş düşürücü ilaç, pansuman malzemeleri, bot ve mont gibi birçok ihtiyaç ürünleri Ankara Valiliği Altındağ Kaymakamlığı koordinesinde deprem bölgesine gönderildi. 
KAI-FED yardım tırı hakkında bilgi veren Federasyon Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım şu ifadelere yer verildi: “Ülkemizin 10 ilinde meydana gelen ve başta Kahramanmaraş ilimiz olmak üzere oldukça geniş bir bölgeyi etkileyen deprem ülkemizi derinden sarsmıştır. Bölgede, binlerce ev adeta yerle bir olurken, bilerce vatandaşımız da hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştır. Depremde çok sayıda insanımızı kaybettiğimizi gibi binlerce insanımız da yaralı olarak yıkılan binalardan çıkartılmıştır. Ülkemizin yaşadığı büyük acıyı biz Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Merkezi ve Yöneticileri olarak yüreğimizde derinden yaşıyoruz. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Yüce Rabbimizden rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. KAI-FED olarak her zaman olduğu gibi, bu büyük afette de milletimizin yanındayız dedi.” 
Yıldırım; “İlk yardım konvoyumuzu Kahramanmaraş akabinde Hatay ilimize gönderdik, bugünde Adıyaman ilimize bir yardım konvoyu daha gönderdik. Üzgünüz, ülkemizin başı sağolsun, bundan sonrada depremzedelerimizin yaraları sarılıncaya kadar yardımlarımız devam edecektir. Elimizden gelen her türlü yardımı yapmak için federasyon olarak hazırız.” İfadelerini kullandı. 
 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.