KAI-FED Sarıkamış Şehitlerini Anma Programına Katıldı

07 Ocak 2024 15:00

KAI-FED Sarıkamış Şehitlerini Anma Programına Katıldı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu (KAI-FED) Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Sarıkamış Harekatı'nın 109’cu yılı anma programına katıldı. Sarıkamış ilçesindeki anma programına tam kadro katılan KAI-FED yönetimi, Genel Başkan Erdoğan Yıldırım ile birlikte şehitler anısına, yapılan kardan heykelin açılışı ve büyük yürüyüşe katıldılar. 
Sarıkamış Şehitleri 109. yılında düzenlenen törenlerle bir kez daha anıldı. Anma programına onbinlerce insan Türkiye'nin dört bir tarafından gelerek şehitlerini andı. Düzenlenen anma törenlerine bu yılda yönetim olarak katılan, Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu yönetimi Sarıkamış Şehitlerini andı. 
Sarıkamış Şehitleri hakkında açıklama yapan, KAI Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım, “Sarıkamış bir destandır, Osmanlının bir mozaiğidir ve herkes bugün burada. Allah şehitlerimizden razı olsun, biz hep söylüyoruz onlar olmasaydı belki biz bugün olmazdık. Her şeysiz olunur, Vatansız olunmaz. Onun için bizim üstümüze düşen, bu coğrafya zor kazanılmış bir coğrafya ve güzel bir coğrafya, hakikaten Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi “ümmetin özlem duyduğu her zaman yanında olabilir Türkiye” onların güçlü görmelerinden dolayı bizler de her zaman güçlü olmak zorundayız. Bu coğrafya, bundan sonra da zor olacak çünkü dış mihraklar bizim gelişmemizi istemeyecekler ve bizim güçlü olmamamız için kargaşa çıkaracaklar. Türkiye’miz huzur bulursa komşu ülkelerimiz de hakikaten huzur içinde yaşayacaklar. Ben bugün Gazze’de yaşananları da ciddi bir soykırım olarak görmekteyim. Hiçbir zulüm abat olmaz inşallah bu zülüm de bitecek. Kudüs Filistinlilerindir, Filistinlileri kendi topraklarından hiç kimse süremeyecek. Onun için ben buradan emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Milletvekillerimize ve Sayın Bakanlarımıza ve emeği geçen herkese Kars Ardahan Iğdır Federasyonu olarak teşekkür ediyorum. KAI-FED olarak Kars Sarıkamış’a gelerek o gün burada şehit olan aziz şehitlerimizi yad ediyoruz. 1914-1915 tarihleri arasında yaşanan ve şehit olan doksan bin Mehmetçiğimizin yazdıkları Sarıkamış Destanının 109. yıldönümünde onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Tüm Şehitlerimizi Rahmet ve Minnetle Anıyoruz. Ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı. 


Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.