KAI-FED Genel Başkanı Dr. Yıldırım'dan 18 Mart Mesajı

18 Mart 2024 19:25

KAI-FED Genel Başkanı Dr. Yıldırım'dan 18 Mart Mesajı

KARS PUSULA / ADEM ALP

KAI-FED Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini anma günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.  Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım mesajında şu ifadelere yer verdi: 
Yıldırım; "Bugün Türk Tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü kutlamakta ve vatanımız için canlarını seve seve feda eden kahraman şehitlerimizi anmaktayız. Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de Çanakkale Zaferidir. Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de Çanakkale Zaferidir. Biran bile tereddütte kapılmadan, canlarını seve seve feda ederek 'Çanakkale geçilmez' dedirten, kahraman gazilerimiz ve aziz şehitlerimiz; milletimizin vatan, bayrak, istiklal ve hürriyetleri uğruna neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermişlerdir. Bu eşsiz zaferle ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi ve millet olma bilinci, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde nihai zafere ulaşılan Kurtuluş Savaşı’na da meşale olmuştur. Çanakkale Zaferi büyük Türk ulusuna Atatürk gibi dahi bir lideri hediye etmiştir. Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler ve başka komutanlar geçebilir.” sözünü Çanakkale Savaşı’nda söylemiştir. Milletimizin Çanakkale’de verdiği kahraman mücadelenin ve kazandığı zaferin anahtarı Atatürk’ün bu sözünde saklıdır. Sadece cephede değil, cephe gerisinde kalanların da savaştığı bir kahramanlık destanı olan Çanakkale, yüzyıllarca esaret altında yaşamış milletler için de istiklâl meşalesinin tutuşturulduğu yer olmuştur. Çanakkale Zaferi ile kahraman ordumuz, en son teknolojik silahlara ve devasa donanmalara sahip denizaşırı sömürge imparatorlukları kurmuş devletlerin de yenilebileceğini tüm dünyaya ispat etmiş, vatanın aziz toprağını düşmana çiğnetmemiştir. İşte bizi dirilten Çanakkale Zaferi bunlar gibi daha nice kahramanlık hikâyeleri sayesinde kazanılmıştır. Unutmamalıyız ki, Çanakkale'nin mesajını ruhumuza sindirmeden, eğitim ortamlarımızda gerektiği şekilde özenle anlatmadan milletimizin zor günlerdeki var oluş mücadelesini doğru bir şekilde kavrayamayız. Bize düşen, bizi biz kılan değerlerin taşıyıcısı olmak, geçmişten alınan güçle yeniliklerin izini sürmek, kendi birikimlerimizin değerini daima bilmektir."
Dr. Yıldırım, Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimize bu eşsiz zaferin gururunu yaşatan, vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.