KAI-FED GENEL BAŞKANI DR. ERDOĞAN YILDIRIM’IN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

28 Ekim 2023 21:55

KAI-FED GENEL BAŞKANI DR. ERDOĞAN YILDIRIM’IN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım Cumhuriyet Bayram'ının 100. Yılı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Dr. Yıldırım mesajında şu ifadelere yer verdi: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919’da başlatılan Millî
Mücadele’nin Büyük Zafer’le noktalanmasını takiben Büyük Önder Atatürk’ün, “Türk Milleti’nin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir” dediği Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz.
Cumhuriyetimiz, bir asır önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan ve asil milletimizin bin bir fedakârlık göstererek ortaya koyduğu büyük ve onurlu bir mücadele neticesinde kurulmuştur. Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir."
Başkan Yıldırım, "Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne, bölünmez vatan toprakları üzerinde, ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında, tek millet olarak yaşama uğrunda her şeyini feda edebilme anlayışına sahip olduk, bu ruhu tüm benliğimizde hissetmeye ve yaşatmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılında belirtilen hedeflere ulaşmak ve ülkemizi muasır
medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için aldığımız görevi layıkıyla yerine getirmek uğruna bıkmadan yorulmadan çalışacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının öncülüğünde Kurtuluş Savaşımızda zor şartlar ve yokluklar içerisinde yakılan istiklal meşalesi, hiç sönmemiş ve sönmeyecektir. Cumhuriyet, milletimizin tarihindeki en önemli gurur tablolarından biridir. Cumhuriyet, işgalin, yokluğun, yıkılmışlığın ardından yok olmak üzereyken yüce milletimizin köklerinden aldığı güç ve inançla yeniden filizlenmesinin, serpilip ulu bir çınar olmasının başlangıcı olmuştur. Kurtuluş Savaşı’nda verilen kahramanca mücadelenin ardından ilan edilen Cumhuriyet, milletimiz için yeniden dirilişin simgesidir. Cumhuriyet, büyük bir çağdaşlaşma projesidir. Cumhuriyet; aydınlığı, dostluğu, kardeşliği, birliği, beraberliği, barışı paylaşmaktır. Yarınların daha güçlü, daha huzurlu Türkiye’sini elbirliğiyle inşa edebilmek için bizlere düşen en önemli görev; daha çok çalışmak ve özellikle birlik ve beraberliğimizi korumaktan geçmektedir."
Yıldırım, "Bu duygu ve düşüncelerle, başta Vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, başarılarımızdaki en büyük pay sahibi aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi ve asker- sivil tüm mensuplarımızı bir kez daha rahmetle yâd ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize, şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum." İfadelerini kullandı. 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.