Kağızman Belediyesinden fahiş fiyat denetimi

29 Aralık 2021 09:02

Kağızman Belediyesinden fahiş fiyat denetimi

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız ve zabıta ekipleri ilçedeki zincir marketler ve gıda satışı yapan çeşitli iş yerlerine yönelik fahiş fiyat denetimi yaptı.
Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız’ın nezaretinde zabıta ekipleri, Kağızman’da yer alan marketlere giderek Döviz kurlarındaki düşüşün, etiketlere yansıyıp yansımadığı denetimlerde bulundu. Denetimde satılan her türlü ürünün gramajı, fiyat ve irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında inceleme yapan ekipler, döviz kurundaki düşüşün ürün fiyatlarına yansıyıp yansımadığını kontrol etti. Etiket ile kasa fiyatlarının tutup tutmadığını da inceleyen ekipler, yasaya aykırılık tespit ettiği firmalara tutanak tanzim etti.
Alışveriş sepetine farklı ürünler koyarak kasaya giden ekipler, etiket fiyatları ile kasadaki fiyatların eşleşip eşleşmediğini karşılaştırdı. Etiket ve irsaliyelerde fiyat farklılıkları tespit edildiğinde rapor tutularak, Ticaret Bakanlığının ilgili birimlerine gönderiliyor.
İşletmelere özellikle ürünlerin son kullanma tarihleri, gramaj uygunluğu ve reyon etiket fiyatı ile kasa fiyatı uyumu konusunda hassasiyet göstermeleri ve Kovid-19 tedbirleri kapsamında yayımlanan genelgelerde belirtilen kurallara riayet etmeleri hususunda gerekli uyarılarda bulunuldu.
Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız yaptığı açıklamada; “Denetimlerimizde, ekiplerimiz çabuk bozulabilecek ürünlere hassasiyetle yaklaştığı, kasap ve şarküteri reyonlarında ürünlerin son kullanım tarihlerine baktığı, denetimler esnasında marketleri hijyen ve genel temizlik yönünden de kontrolünü yaptığı belirtmekte fayda var. Ayrıca mevzuata aykırı hareket eden işyerleri ile ilgili gerekli tutanaklar tutularak yasal süreç başlatılmıştır.
Yaptığımız denetimlerde, özellikle zincir marketlerin haksız fiyat uygulamaları ortaya koyduğu görülmektedir. Yerel marketlerin fiyatlarıyla kıyas yapıldığında, yerel marketlerin daha küçük hacimlere sahip olmasına rağmen zincir marketlere göre uygun fiyat politikaları uyguladığını gördük.
Bu vesileyle hemşehrilerimizin şahit oldukları,olacakları tüm kusur ve haksız uygulamaları ilgili birimlerimize iletmelerini istiyorum.Bu konuda Belediyemizin konunun takipçisi olduğunu bilmelerini istiyorum. Söz konusu denetimlerimizde oluşan aksaklıkların giderilmemesi durumunda ilgili kanun hükümleri gereğince İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarının iptaline varacak müeyyideler uygulayacağımızın bilinmesini istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.