Kafkas Arısı Bu Kovanlarda Bal Yapacak

26 Ekim 2022 19:47

Kafkas Arısı Bu Kovanlarda Bal Yapacak

KARS PUSULA / ADEM ALP

Ardahan’da “Coğrafi İşaretli Ardahan Çiçek Balı ve Kafkas Arısı Benim Umudum Projesi” kapsamında genç girişimci kadınlara arılı kovanve “Ata Tohum Kavılca Buğdayı Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında tohum dağıtımı dolayısıyla program düzenlendi.
Kafkas Arısı Üretim Eğitim Gen Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen programa Vali Hüseyin Öner, Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Cineviz, KAGEM Müdürü Sinan Aydın, Ziraat Odası Başkanı Latifşah Sural, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu ve üreticiler katıldı.
Burada bir konuşma yapan Vali Hüseyin Öner, Ardahan’da çiftçileri ve arı yetiştiricilerini desteklemeye yönelik projelerin ara vermeden devam ettiğini belirterek, hem çiftçilerin daha fazla kazanç elde etmesini sağlama, hem de ülkenin ihtiyaç hissettiği ürünlerin üretimini artırma gayretinde olduklarını söyledi.
“Ata Tohum Kavılca Buğdayı Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında dağıtılan tohumla ilgili bilgide veren Vali Öner, “Bugün çiftçilerimize dağıtımını yapacağımız tohumlar, Ardahan İli Ata Tohum Kavılca Buğdayı Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi çerçevesinde 700 Bin TL bütçeyle uyguladığımız bir projedir. Projenin 525 bin TL’si Bakanlık, 175 Bin TL’si yerel kaynaklarımızla uygulanmakta ve 100 çiftçimize toplamda 50 ton kavılca tohumu dağıtımı yapılmaktadır. Dağıtacağımız tohumlarla 2 bin Dakar alanda ekim yapılması ve 400 ton kavılca mahsulü alınması hedeflenmektedir. Projemizin hayırlı uğurlu olmasını ve çiftçilerimiz için bereketli bir hasat dönemine vesile olmasını diliyorum. İlimizde Tarımsal ve Hayvansal Üretimi arttırmaya, geliştirmeye, çiftçilerimizi desteklemeye yönelik projelerimiz ve çalışmalarımız devam edecektir. Projemizde emeği geçenlere teşekkür ediyor, çiftçilerimiz için bir kez daha hayırlı olmasını dileyerek hepinize saygılar sunuyorum" dedi.
“Coğrafi İşaretli Ardahan Çiçek Balı ve Kafkas Arısı Benim Umudum Projesi”
“Coğrafi İşaretli Ardahan Çiçek Balı ve Kafkas Arısı Benim Umudum Projesi” kapsamında genç girişimci kadınlara arılı kovanların dağıtımını da yapan Vali Hüseyin Öner, arı yetiştiriciliği ve arı ürünleriyle ilgili olarak açılan kurslarda başarılı olan ve kura yöntemi ile belirlenen 15 genç girişimci kadına 10’ar adet olmak üzere toplamda 150 adet arılı kovan verdiklerini söyledi. Kurada çıkmayan 39 genç girişimci kadın içinde bakanlıktan 600 Bin TL ek bütçe talep edildiğini belirten Vali Öner, proje çerçevesinde bugüne kadar toplam 390 kovan hibe edildiğini, proje kapsamında toplam 540 kovan hibe edilmesinin hedeflendiğini dile getirdi.
Konuşmaların ardından kura ile belirlenen çiftçilere, Vali Hüseyin Öner ve diğer katılımcılar tarafından temsili olarak tohumları ve arılı kovanları teslim edildi.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.