İyileştirme çalışmalarının yüzde 80'i tamamlandı

11 Nisan 2022 19:08

İyileştirme çalışmalarının yüzde 80'i tamamlandı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars'ta Sel suları altında kalan mahallelerde ekiplerce başlatılan iyileştirme çalışmaları sürüyor. Kentte havaların ısınması ve karların erimesi sonucu, Aydınlıkevler, Karadağ ve Halitpaşa Mahallelerinde su baskılarına neden oldu. Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz'ün talimatlarıyla, su baskını yaşanan bölgelerde başlatılan çalışmaların yüzde 80'ni tamamlandı.
Kars İl  Afet ve Acil Durum Müdürü Oktay Ayğan,  4 Nisan 2022 tarihinde başlayan su baskınında çok sayıda iş makinesinin çalıştığını söyledi. Mahallerlerdeki suların 3-4 gün sonra çekilmeye başladığını belirten Ayğan, "Suların çekilmesiyle Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında Kars Valisi Türker Öksüz'ün koordinasyonunda, bu planda görev alan tüm kurumların araç gereçler bölgeye yönlendirildi." dedi. Ayğan, Aydınlıkevler Mahallesinde çalışmaların devam ettiğini anlatarak, "Aydınlıkevler Mahallesi'nde hızlı bir şekilde iyileştirme çalışması yapıldı ve hale de devam ediyor. İyileştirme çalışmalarının yüzde 80'i tamamlandı. İlk günden itibaren vatandaşlarımızı tahliye ettik, bir kısmını Öğretmen Evinde misafir ettik bazıları akrabalarının yanına gitti. Burada kalan vatandaşlara da 3 öğün yemek dağıtımı yapıldı, bölgede elektrik, su, kanalizasyon sorunu yok bozulan yollar yapılıyor." diye konuştu.
Bazı evlerdeki suların tahliye edilmesiyle çalışmaların tamamlanacağını ifade eden Ayğan şunları kaydetti: "Hasar tespitini bir bütün olarak tamamlamış bulunmaktayız, acil yardım ödeneklerini talep edeceğiz ve vatandaşlarımıza ileteceğiz. Ev, ahır ve bahçelerimizde biriken suları tahliye ettik, tahliye etmeye de devam ediyoruz. Burada yaşam normale dönmeye başladı, can ve mal kaybı konusunda büyük bir sıkıntı yaşamadık. Çevre illerden herhangi bir destek almadan kendi kendimize yettik ve iyileştirme çalışmaları bitmek üzere. Aydınlıkevler Mahallesinde 54 konut, 23 ahır zarar tespiti yaptık. Bunlarda yine tam kapsamında evlerdeki zarar ziyan tespitlerini AFAD, Defterdarlık ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğüyle yapıyoruz. Köy ve ilçelerimizden gelen hasarlarla birlikte 62 konut ve 23 ahır için değerlendirme yapılıyor."


 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.