İYİ Parti Kars Milletvekili Adayları Projelerini Anlattı

06 Mayıs 2023 22:08

İYİ Parti Kars Milletvekili Adayları Projelerini Anlattı

KARS PUSULA / ADEM ALP

İYİ Parti Kars milletvekili adayları Alpaslan Yüce, Aytaç Erman Kesgin ve Ayşe Tarlak Yılmaz, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan milletvekilliği seçimi öncesi projelerini seçmene anlattı. Halk Eğitim Merkezi’nde ‘Proje Tanıtım Toplantısı’ düzenleyen milletvekili adayları, seçime sayılı günler kaldığına dikkat çekerek Kars seçmeninden destek istediler.  İYİ Parti Kars İl Başkanı Yüksel Akbaba, aday adayı Hamza Çelikkan, diğer aday adayları ile il ve ilçe teşkilat mensuplarının katıldığı toplantıda, milletteki adayları sık sık tezahüratlarla desteklendi. İl Başkanı Yüksel Akbaba’nın selamlama konuşmasının arından sırasıyla Ayşe Tarlak Yılmaz, Aytaç Erman Kesgin ve Alpaslan Yüce söz tek tek alarak projelerini anlattı.
Konuşmalarında öncelikli olarak Ayşe Tarlak Yılmaz Eğitim, Dr.Aytaç Erman Kesgin de Kars’ın sağlık sorunlarını dile getirdi.
Keskin yaptığı konuşmasında, “Bugün burada bu salonu dolduran Gazi Kars’ın cesur evlatları, Serhat şehrimizin korkusuz yiğitleri, Hasan Harakani Hazretlerinin torunları, Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Kazım Karabekir’in askeri, sınır ailesinin yılmaz bekçileri hoş geldiniz. Anadolu’nun anahtarı kentimiz maalesef yıllar içerinde hak ettiği değeri göremedi ve gelişmişlik sırasında en arka sıraya düşmüştür. Yıllardır proje değil hamaset üretildi. Kars’ın evlatları yok sayıldı, işsizliğe mahkum edildi ve göç etmeye mecbur bırakıldı. Ne eğitimde, ne sağlıkta, ne ticarette, ne üretimde, ne turizmde hiçbir konuda hak ettiği konumu değeri alamadı, ezildi, yıprandı. Ama artık biz varız İYİ kadrolar var. Biz Sarıkamış’ta kristal kar, Arpaçay’da donmuş Çıldır Gölü, Digor’da içimizi ısıtan tandır ekmeğiyiz. Biz Selim’de Allahuekber Dağlarında şehit, Kağızman’da Çemçe’de vatan bekçisiyiz. Biz Akyaka’da Şöreğel’de bir buğday tanesi, Susuz’da bereketin adresiyiz. Biz Kars’ın ta kendisiyiz. Kars için yaşar, Kars için düşünmeden can veririz. Şehrimizi, insanımızı bir adım daha ileriye götürmek için, kendine yeten bir Kars için, ilçe ilçe, köy köy, gece gündüz çalışan bir ekibimiz var. Lafla değil, proje ile kendimizi anlatacağız. Sağlık alanında doktor kadrolarımız tam anlamıyla dolu olmadığı için sağlık hizmetlerini etkin ve hızlı alamamakta, Erzurum yollarında mağdur olmaktadır. Şehrimizdeki bir doktora 5 kişinin yapması gereken işler verildiği için hizmet yavaşlamaktadır. Siz bana bu görevi verdiğinizde bu kadroları sonuna kadar dolduracak hem üniversite hem de Harakani Devlet Hastanemizin kadrolarını ortak br payda da birleştirerek, kaliteli, hızlı, güvenilir net bir sağlık hizmeti sunacağız. İnsanımızı Erzurum yollarından kaliteli doktor kurtaracak, beton değil.” ifadesini kullandı.
İYİ Parti Kars milletvekili adayları Alpaslan Yüce de yıllardır tespit ettiği Kars’ın genel sorunlarını ve çözüm önerilerini salonu dolduranlara ve Kars halkına anlattı. Alpaslan Yüce konuşmasında Kars halkı ile seçim gönülden gönle bir bağ kurduklarını belirterek, Kars’ta yaşayan tüm etnik zenginliklerin büyük bir değer olduğuna dikkat çekerek her kesi selamladı. Kars’ın hizmetkârı olmak için yola çıktıklarını belirten İYİ Parti Kars Milletvekili adayı Alpaslan Yüce şunları söyledi:
“Kars geçmişten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir kenttir. Ülkemizin serhat şehri Kars içerisinden birçok zenginliği içerisinde barındıran tarihi kimliği olan Ülkemizin göz bebeği olan bir kenttir. Bizler yola çıkarken “Bizler projelerimizle yola çıkıyoruz, seçim kazanacağız diye sizlere saygısızlık etmeyeceğiz, seçim kazanmak için insanlarımızın arasına ayrımcılığını koymayacağız.” Dedik. Bizler Kars halkı ile gurur duyuyoruz. Ortak akılla geliyoruz ve öğle devam edeceğiz. ‘Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa’ diyerek geliyoruz. Ben bir öğretmen çocuğuyum. Cumhuriyetin değerleri ile yetişmiş bir kardeşinizim. Cumhuriyetin ilk önce kurulduğu Kars’ta sizlere söz veriyorum. Birlik ve beraberlikten ayrılmayacağız. Hazırladığımız projeleri uygulayacağız. Kars’ın başta sağlık ile eğitim olmak üzere, işsizlik, turizm, göç, yol ve istihdam gibi sayısız sorunları var. Bu sorunların ortadan kaldırmak için hazırladığımı projelerimizi Kars halkımızla paylaşacağız. Kars son 10 yılda 50 bin göç verdi. Nüfusumuz her geçen gün azalıyor. Kars sıfır ihracat rakamlarıyla son sıralarda yer alıyor. Ayrınca gelişmişlik düzeyinde de son sıralarda yer alıyor. Kars’ın ilçesi olan Iğdır ilimiz bile Kars’ı geçmiş durumdadır. Kars turizmden bile yeteri kadar pay alamıyor. Kış turizminin merkezi Sarıkamış’ta halen bir suni karlama makinesi bulunmuyor. Hastanelerimizde doktor olmadığı için halen daha vatandaşlarımız Erzurum yollarında can veriyor. Şehir Hastanesinin temeli bir önceki gün atıldı. Ayıca şu zamana kadar görev yapan her kim taş taş üstüne koydu ise hepsinden Allah razı olsun. Biz üç milletvekili adayı olarak sadece Kars ve ülkemiz için çalışacağız. Biz partimizin 9 milletvekili aday adayı ile yola çıktık. Diğer aday adayı arkadaşlarımız da şu anda burada ve beraberiz. Ortak akılla hep birlikte 14 Mayıs’tan zaferle çıkacağız ve hemen ardından çalışmalarımıza başlayacağız. Ben ülkemi ve Kars’ı çok seviyorum. Benim Kars’ı ve memleketimi ne kadar sevdiğime Kars Kalesinde dalgalanan Türk Bayrağı bile şahittir.” Dedi.  Alpaslan yüce konuşmasının büyük bölümünde 14 Mayıs’ta milletvekili seçilmeleri durumunda hayata geçirecekleri projelerini tek tek sıraladı.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.