İstiklal Marşı 103'cü Yıl dönümü törenle kutlandı

13 Mart 2024 08:58

İstiklal Marşı 103'cü Yıl dönümü törenle kutlandı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars’ta, “İstiklal Marşı’nın Kabulünün 103. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla program düzenlendi. Programda İstiklal Marşını okuyan minik Zeynep Cemre Çetinkaya duygusal anlar yaşattı.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

İlkokul 1. Sınıf öğrencileri arasında düzenlenen İstiklal Marşı Okuma Yarışmasında birinci olan Atatürk İlkokulu öğrencisi Zeynep Cemre Çetinkaya İstiklal Marşının ilk iki kıtasını okudu. Minik Zeynep salondakilere duygusal anlar yaşatırken, Türk Bayrağını Vali Ziya Polat'a teslim etti. Vali Polat ve AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın minik Zeynep'e yoğun ilgi gösterdi.

Faik Fikriye Torunoğulları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Gülsüm Polat ve Simanur Ziyamet Mehmet Akif Ersoy’un biyografisini anlatırken, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Seda Şenkara ise Mehmet Akif Ersoy’un edebi yönünü anlattı. Hasan Harakani Anadolu Lisesi öğrencilerinden Melisa Ulukaya Safahat'te yer alan "Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak" adlı şiiri okurken, Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi öğrencileri Türk'ün Özü, Akif'in Sözü konulu tiyatro gösterisi sundu. Program düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Düzenlenen programa Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, 14. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu,  Kars Cumhuriyet Başsavcı vekili Onur Yavuz ile bazı il protokolü katıldı.

 

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.