İnan ve Daire Başkanları Kars'ta

H.Düzenleme : 05 Kasım 2021 12:55
H.Ekleme 05 Kasım 2021 12:57

İnan ve Daire Başkanları Kars'ta

KARS PUSULA / ADEM ALP

Tapu ve Kadastro heyeti, personelin sorunlarını yerinde tespit etmek ve çözüm üretmek için Kars’a geldi.
Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Tamer İnan, Bölge Müdürü Hakkı Yetişir, Kadastro Daire Başkanı Mustafa Arslan, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Nihat Erdoğan, Tapu Dairesi Şube Müdürü Murat Demirci, Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Okumuş ve Destek Hizmetleri Şube Müdürü Melik Yüzlükoğlu’ndan oluşan heyet Kars’a geldi.
Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü’nü ziyaret eden heyet, İl Müdürü Mustafa Şahin, Müdür Yardımcısı Hülya Karaoğlan ve personel ile görüşerek sorunlarını dinledi ve çözüm önerilerini iletti.
Kendilerinin buraya geliş amaçlarının arkadaşlarının problemlerini yerinde birebir kendilerinden dinlemek olduğunu kaydeden Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Tamer İnan, “Bu problemlere çözüm üretmek için elimizden gelen çalışmayı yapacağız. Arkadaşlarımızla burada etkin bir iletişim çalışması yapmak istiyoruz. Personelimizle uzak kalınca iletişim anlamında onların bize söylemek istediği ancak söyleyemediği şeyler olabiliyor. En azından biz kendimiz gelelim birebir onlara dokunalım ve bu dokunuş sonrası da onların ne kadar problemini çözebilirsek iş problemlerimizde ortadan kalkmış oluyor.” dedi.
Kadastro personellerinin zaman zaman köylerde yaşadığı sıkıntıları gidermek anlamında jandarma ile koordineniz sürüyor mu? Sorusuna ise “Elbette bizim mevzuat gereği kadastro yaptıktan sonra bizim kadastro sınırlarımız yani köy çalışma sınırı olması, köy sınırının olmamasından kaynaklanıyor. Köy sınırı da olmadığı için bizim çalışma yaptığımız alanda bazen a köyünün merası b köyünde kalmış olabiliyor bu da ister istemez toplumun sosyolojik bakış ile ‘bu bizim köyde kalıyor’ diye bazen sorunlar çıkıyor. Bize müracaat ettiklerinde gerek mera komisyonu gerekse valilik aracılığıyla biz bunları çözmeye çalışıyoruz.” yanıtını verdi.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.