İMAMLARA AFAD EĞİTİMİ

16 Şubat 2021 17:39

İMAMLARA AFAD EĞİTİMİ

KARS PUSULA / ADEM ALP

AFAD İmamlara eğitim verdi. İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılının “ Türkiye Afet Eğitim Yılı” ilan edilmesi nedeniyle Kars İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü, Kars’ta vatandaşlara ve kurumlara yönelik eğitim programlarını aralıksız sürdürüyor.

Kars AFAD İl Müdürlüğü Kars İl Müftülüğü ile ortak düzenlediği eğitim programı kapsamında Merkez ve Köy imamlarına Afet bilinci ve Farkındalığı anlatıldı. Kars İl Müftülüğü Konferans salonunda düzenlenen programda AFAD İl Müdürü Oktay Aygan tarafından eğitim verildi.

İl Müdürü Aygan; Program hakkında imamlara yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanlığınca 2021 yılının Türkiye Afet Yılı ilan edildiğini anımsatarak: “İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılı Türkiye Afet Yılı olarak ilan edildi. Bildiğiniz gibi afetler hepimizin sıkça karşılaştığımız, ülke olarak can ve mal kayıplarına yol açan olaylardandır. Tabi istiyoruz ki afetler can ve mal kaybına yol açmasın, afetin meydana getirdiği zararı en aza indirelim. Bunun için gayret ediyoruz. Bakanlığımız da bu konuda “Türkiye Afet Yılı Planı” hazırladı. Biz de Valimiz Sayın Türker Öksüz’ün öncülüğünde bu çerçevede bir plan hazırladık ve bu doğrultuda eğitimlerimize başladık. Hepimiz afetlere hazırlıklı olmalıyız ve bu hazırlığın en önemli unsurlarından birisi de tabi ki eğitimdir, onun için de 2021 yılı eğitim yılı olarak ilan edildi. Bizler istiyoruz ki şehrimiz güvenli şehirlerden biri olsun, daha güvenli şehirde yaşayalım, can ve mal kayıpları olmasın. Burada bizlere ve vatandaşlarımıza büyük görevler düşmekte. Sizlerden talebimiz lütfen bulunduğunuz köy ve ortamların yanı sıra Camilerimizde cemaatlerinize sıkça uyarılarda bulunmanızdır dedi.

Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş, yaptığı konuşmada değerli mesai arkadaşlarım ben 1999 yılında yaşanan deprem faciasını yaşan biri olarak şunları sizlere söyleye bilirim. Deprem esnasında binalar adeta pamuk gibi savrulduğunu, binaların nasıl yerle bir olduğunu şahit oldum dedi. Eviş; Arkadaşlar ev aldığınız zaman, evimin kapısı mobilyama uyuyorum? Kapısı duvar rengine uymuş mu? Gibi özelliklerin veya güzelliklerin peşine düşmeyin. Siz ev alırken şuna dikkat edin! Benim alacağım evin zemini deprem şartlarına göre yapılmış mı? Duvar kalınlığı ne? Olası bir depremde bu bina başıma çöker mi? Gibi soruların cevabını araştırın ve bulunduğunuz her ortamda depreme karşı vatandaşları duyarlı olmaları konusunda uyarın dedi.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.