İL BAŞKANI ÇALKIN'DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

AK PARTİ KARS İL BAŞKANI ADEM ÇALKIN'DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

29 Ekim 2020 08:36

İL BAŞKANI ÇALKIN'DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
KARS PUSULA / ADEM ALP

Ak Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97. Yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Ak Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın yayınladığı mesajında: "Cumhuriyetin 97. yılını kutlarken, yeni bir çağın eşiğinde, büyük millet, güçlü devlet olma yolunda yürümenin heyecanını yaşıyoruz. Aziz milletimizin inanç, cesaret ve fedakârlıkla elde ettiği zaferin neticesi olan Cumhuriyetin 97. yılını kutlarken, yeni bir çağın eşiğinde, büyük millet, güçlü devlet olma yolunda yürümenin heyecanını yaşıyoruz. Şüphesiz, Türkiye Cumhuriyeti bu topraklarda kurduğumuz son devlettir ancak, tek devlet değildir. Yaklaşık bin yıldır yaşadığımız bu topraklarda kurulan Anadolu Selçuklu Devleti'nin 945.; Osmanlı Devleti'nin de 721. Kuruluş yıldönümünü büyük bir onur ve gururla kutlamaktayız. Ancak, Selçuklu ve Osmanlı bakiyesi olan Cumhuriyetimiz, bu topraklarda varlığımızı hazmedemeyen iç ve dış güçlerin sürekli tehdidine maruz kalmaktadır. Bu hazımsızlığın neticesi olan saldırılar aralıksız devam etmektedir" ifadelerine yer verdi.
Türk milletinin duruşunun net olduğunu ifade eden İl Başkanı Adem Çalkın, "Aziz Milletimiz, cesaret, fedakârlık ve öz iradesiyle kurduğu Cumhuriyeti hedef alan her türlü terör, darbe ve işgal girişimine karşı, birlik ve bütünlük içerisinde cevap vereceğini bütün dünyaya göstermiştir. Milletimizin, 15 Temmuz Gecesi gösterdiği asil ve kararlı tutum bunun en açık delilidir. İnanıyorum ki, Milletçe, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıkarak, 2023 hedefleri etrafında kenetleneceğimize ve bu yolda, demokrasi şehri Kars olarak, en güçlü katkıyı sunacağımıza can-ı gönülden inanıyorum.
Bu inançla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyet'in mimarı olan İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor; Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum." dedi. 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.