• ötüken kars

Iğdır'da sahipli kedi ve köpekler kimliklendiriliyor

10 Ekim 2021 19:56

Iğdır'da sahipli kedi ve köpekler kimliklendiriliyor

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars, Ardahan, Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ödül Iğdır İlinde serbest veteriner hekimlerle buluştu.
Kars, Ardahan, Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ödül, Yönetim Kurulu üyeleri Cumhur Saltan, Gökhan Katok, Dr. Şemistan Kızıltepe, Iğdır İl Temsilcisi Serdar Akuş ile Iğdır ilinde serbest veteriner hekimlik yapan veteriner hekimlerin katıldığı toplantının ana gündem maddesi Iğdır ilinde sahipli kedi ve köpeklerin kimliklendirilmesi konusu oldu.
Iğdır'da serbest veteriner hekimlik yapan veterinerlerin yoğun katılım gösterdiği toplantı sonrasında konuşan Kars, Ardahan, Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ödül " Mesleki birlik beraberliğimizi arttırmak ve meslektaşlar arasında dayanışma kültürünü tesis edebilmek adına oldukça önemsediğimiz bölge toplantılarımızın Iğdır ayağını pandemi nedeniyle uzun süredir gerçekleştirememiştik. Bugün Ülke hayvancılığımız bakımından oldukça büyük önem taşıyan Iğdır İlimizde serbest veteriner hekimlik faaliyeti yürüten üyelerimizle birada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Tarım Ve Orman Bakanlığının ilgili yeni mevzuatı gereği 2022 yılı itibariyle köyler dahil sahipli kedi ve köpeklerin tamamı mikroçip ve uluslararası geçerliliğe sahip pet pasaportu ile kimliklendirilmek ve istendiğinde beyan edilmek zorunda. Tarım Ve Orman Bakanlığı ile Türk Veteriner Hekimler Birliği arasındaki ilgili protokole göre kimliklendirme konusunda Tarım Orman İl Müdürlükleri ve Veteriner Hekimleri Odaları arasında işbirliği protokolü ile yetki devri gerçekleştirilebilecektir. Bu protokole bağlı olarak Iğdır Tarım Ve Orman İl Müdürlüğümüz ile yetki devri protokolü imzalama noktasında olduğumuz sahipli kedi ve köpeklerin kimliklendirilmesi amacıyla mikroçip uygulamalarının yapılması sürecine ilişkin usül ve esasları meslektaşlarımıza anlatmak bu toplantımızın ana gündem maddesidir. Meslektaşlarımız bu konuda Odamızı tam yetkili kılmış ve sürece destek vereceklerini, her zaman olduğu gibi Iğdır hayvancılığı için hizmet etmeye devam edeceklerini beyan ettiler. Güncel konuların ve sektörel gelişmelerin ele alındığı toplantıya katılarak mesleki birlikteliğimizi pekiştirebilmemize vesile olan tüm meslektaşlarıma katılımları ve destekleri için teşekkür ediyorum. " diye sözlerini noktaladı.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.