Engellilere Akülü Araba ve Tekerlekli Sandalye

12 Haziran 2021 08:15

Engellilere Akülü Araba ve Tekerlekli Sandalye

KARS PUSULA / ADEM ALP

Ardahan’da engelli vatandaşlara akülü ve tekerlekli sandalye verildi.
Vali Hüseyin Öner, Engelli ve İhtiyaç sahibi vatandaşlara Akülü Araba ve Tekerlekli Sandalye dağıttı.
Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Hollanda Türk Federasyonuna bağlı Türk İslam ve Kültür Vakfı ile Umut Köprüsü Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde gönderilen akülü araba ve tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine teslim etti.
Hollanda Türk Federasyonu, Umut Köprüsü Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Başkanı Tahsin Çetinkaya, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde engellilere karşı farkındalık oluşturmak için başlattıkları proje ile akülü araç temin ettiklerini ve Ardahan'a ulaştırdıklarını söyledi. 
Beraberindeki protokol üyeleri, kurum müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle birlikte akülü araba ve sandalyeleri sahiplerine teslim eden Vali Hüseyin Öner, yapılan çalışmanın anlamlı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Avrupa’da ki soydaşlarımızın kalbi memleketleri, vatanlarıyla beraber atıyor. Bu ismini zikrettiğim dernekler ve vakıflarımız sadece Avrupa’da ki vatandaşlarımızın, soydaşlarımızın kültürlerini muhafaza etmesi, birlik beraberlik ve dayanışması için değil, aynı zamanda anavatanlarının her türlü ihtiyacı, memleketlerinin kalkınması için ve bugün şahit olduğumuz gibi soydaşlarının, vatandaşlarının ihtiyaç ve sorunları için de sorumluluk hisseden ve bu doğrultuda yardımlaşma ve dayanışma faaliyetlerinde bulunan bir yapıdalar. Bu bakımdan onlara müteşekkiriz. Hem Avrupa’da ki gayretleri, hem de bugün tanık olduğumuz ülkemizde ki anlamlı çalışmaları için kendilerine ve ülkemizde, şehrimizde onlara yardımcı olan, yönlendiren arkadaşlarımıza da, sivil toplum örgütlerimize de çok teşekkür ediyorum. Bugün dağıtımını yapacağımız tekerlekli sandalye ve akülü arabalarımız ailelerimiz için hayırlı olsun.”
Vali Öner, akülü araba ve tekerlekli sandalyelerin dağıtımının ardından vatandaşlarla bir süre sohbet ederek, güle güle kullanmaları temennisinde bulundu.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.