Ehl-i Beyt Derneğinden Karabağ'a yardım

H.Düzenleme : 13 Ocak 2021 12:54
H.Ekleme 13 Ocak 2021 12:57

Ehl-i Beyt Derneğinden Karabağ'a yardım

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Ehl-i Beyt Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Azerbaycan'a yardım Tır'ı gönderdi. Ermenistan ile savaşa giren ve Dağlık Karabağ’ı işgalden kurtarılmasının ardından bölgede bulunan vatandaşlara Kars Ehl-i Beyt Derneği tarafından yardım yapılmak üzere Azerbaycan’a yardım tırı gönderdi.

Kars Ehl-i Beyt Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mir Kasım Erdem konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Azerbaycan aslında Türkiye’nin bir parçasıdır, bizim kardeş ülke dediğimiz bir ülkedir. Biz Azeriler aslında Azerbaycan kökenliyiz Kars’taki ve Türkiye’deki birçok Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kökü ve kökeni Azerbaycan’dır. Yaklaşık 30  yıldır bir zulüm vardı, bir işgal vardı. Karabağ Türk toprağı, Müslüman toprağıdır. Ermenistan tarafından 30 yıldır işgal edilmiş ve büyük katliamlar yapılmıştı. Allaha şükürler olsun Azerbaycan ordusu Karabağ’ı bu yıl geri aldı dedi.”

Erdem; “Azerbaycan kendi topraklarını tekrar Ermenistan’ın elinden geri aldı. Bizlerde bu nedenle çok sevinçliyiz. Türkiye’de üzerine düşen görevi laiki ile yerine getirerek kardeşi olan Azerbaycan’a gereken desteği verdi. Bizlerde naçizane Alulbeyt Vakfı olarak ki Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Hatem-i ve Kars Ehl-i Beyt derneğinin düzenlediği Köln’den Hakve ve Berlin’deki Ehl-i Beyt Camilerinin büyük desteği ile yiyecek yardım tırı hazırladık. Tabi ki Azerbaycan halkının böyle yardım tırına kesinlikle bir ihtiyacı yoktur. Sadece ve sadece bir vazifeyi yerine getirmek, sorumluluk bilincinin farkındalığının olduğunu belirtmek üzere bir çam sakızı çoban armağanı diyebileceğimiz ufak bir hediyedir Azerbaycan’a gönderiyoruz. Bizlerin bu yardımına Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev Bey bizlere bürokrasi konuda yardımcı oldular buradan şahsım ve derneğim adına kendilerine teşekkür ediyorum dedi.”

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.