Dr. Arslan Şeker ve Tansiyon Hastalığı Yüksek Oranda

15 Nisan 2022 20:21

Dr. Arslan Şeker ve Tansiyon Hastalığı Yüksek Oranda

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars İl Sağlık Müdürlüğü Kars Toplum Sağlığı tarafından toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla ücretsiz kan şekeri ve tansiyon ölçümü yapıldı. İl Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Kars Valilik Parkında, Nisan ayın ikinci haftası “Kalp Haftası” olması nedeniyle kurulan stantta, hastaların şeker, tansiyon ölçümleri yapılarak, sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirmeler yapıldı.
Kars Toplum Sağlığı Merkezi Doktor Deniz Arslan; Her yıl Nisan ayının ikinci haftası “Kalp Haftası” olması nedeniyle bizlerde tansiyon ve şeker hastalığı ölçümü yapmaktayız. Tansiyon ve şeker hastalığı olan vatandaşlarımıza konuyla ilgili bilgi veriyoruz. Onlara egzersiz yapmayı, yaşam tarzı değişikliği ve tansiyonu yüksek çıkan vatandaşlarımıza ise tansiyon çizelgesi veriyoruz ve ilgili sağlık birimlerine yönlendiriyoruz dedi. 
Dr. Arslan, “Kars Valiliği Kent Meydanında kurmuş olduğumuz sağlık standımıza vatandaşlarımızın yoğun ilgisi var. Kurmuş olduğumuz stantta, şeker ölçümü yaptıran vatandaşlarımızın yüzde 50 ila yüzde 60’ının şeker hastalığı olduğunu görmekteyiz. Şeker hastalığı gördüğümüz vatandaşların, genetik olduğunu, diyet, yaşam tarzı gibi önerilerde bulunuyoruz. Diğer bir sağlık problemi ise tansiyon, bugün yapmış olduğumuz ölçümlerde genel olarak vatandaşlarımızın yüzde 50’si ben tansiyon hastasıyım diyor. Bizlerin kontrollerinde ise, vatandaşlarımızda yüzde 40-50 oranında tansiyon hastası olduğunu görmekteyiz.” açıklamasında bulundu.
 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.