CHP Kars İl Başkanı Uludaşdemir,Süreç 22 Kasım'da başlayacak

18 Kasım 2023 21:49

CHP Kars İl Başkanı Uludaşdemir,Süreç 22 Kasım'da başlayacak

KARS PUSULA / ADEM ALP

CHP PM üyesi Uğurcan Irak ve Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir, ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da yerel seçim aday adaylığı başvuru süresinin 22 Kasım’da başladığını açıkladılar. Başvuru süresinin 5 Aralık tarihinde sona erdiğini de dile getiren CHP PM üyesi Uğurcan Irak ve İl Başkanı Onur Uludaşdemir, parti binasında konu ile ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. Irak ve Uludaşdemir gazetecilere yaptıkları açıklamada; ilimizde aday belirme süreci çerçevesinde adayların; il ve ilçe örgütünün görüşleri, temayül yoklaması ve anket çalışması gibi üç aşamanın ardından belirleneceği açıkladılar.
CHP Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir yaptığı açıklamada; “Değerli basın mensupları, değerli partili arkadaşlarım bildiğiniz gibi 24 Eylül 2023 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Kars İl Başkanlık seçimi gerçekleştirdik ve yaptığımız kongrede siz değerli partililerimizin destekleri ile CHP Kars İl Başkanı olarak seçildim. İl kongresi sonucunda iki aylık bir süre geçti, bu iki ay süre içerisinde de bizim için yeni 100 yılın ilk kurultayı olan Cumhuriyet Halk Partisinin 38. Kurultayı için ciddi bir çalışma başlattık. Sokağın taleplerini ve sesini dinledik, Cumhuriyet Halk Partisinin 38. Olağan Kurultayı için nasıl bir beklenti içerisinde olduğunu gözlemledik ve gözlemler sonucunda yeni genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’i destekleme kararı almıştık, bununla ilgili de uzun bir çalışma yaptık. Sonuç olarakta 4-5 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisinin 38. Kurultayın da yeni 100 yıl için yeni değişim söz konusu idi ve o beklenti de gerçekleştirildi. Cumhuriyet Halk Partisinin 38. Kurultayı sonucunda Sayın Özgür Özel partimizin 8’ci Genel Başkanımız oldu buradan bir kez daha hayırlı olsun diyorum dedi.”
 Başkan Uludaşdemir, “Cumhuriyet Halk Partisinin 38. Kurultayı benim il başkanı olarak katıldığım ilk kurultaydı, ilk kurultay delegeliğimdi. Bu kurultayda seçimle Genel Başkanın değiştiği ve demokratik seçim sonucunda değişimin olduğu bir kurultay oldu ve Türkiye demokrasisi ile dünya demokrasisi içinde önemli bir gelişmeydi. 5 Kasım’da da Parti Meclisimizin seçimi yapıldı ve bu seçime ilimizden de genç kardeşim yıllardır partimizin içerisinde yer alan Uğurcan Irak Kars’ta ilk defa bir arkadaşımız PM seçilmiş oldu bu bize büyük onur ve gurur verdi. Uğurcan Irak kardeşimize bu yolda başarılar diliyorum açıklamasında bulundu.” 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.