CEYHAN EMNİYET KEMERİ VE CEP TELEFONUNA DİKKAT!

CEYHAN EMNİYET KEMERİ VE CEP TELEFONUNA DİKKAT!

09 Temmuz 2020 08:53

CEYHAN EMNİYET KEMERİ VE CEP TELEFONUNA DİKKAT!
KARS PUSULA / ADEM ALP

Sürücüler dikkat! Emniyet Kemeri takmamak ve Cep Telefonu ile konuşmak hayatınıza mal olabilir. Meydana gelen kazaların sonucunda yaralanma veya ölümle sonuçlanmasının tek sebebi Cep telefonu ile konuşmak veya Emniyet kemeri takmamaktan kaynaklanmakta. Emniyet Kemeri kullanmak ve araç kullanırken Cep telefonu ile konuşmak meydana gelen kazaların başlıca sebepleridir. Doğu Anadolu Sürücü Kursları Dernek Başkanı Azat Ceyhan konuyla ilgili sürücülere uyarılarda bulundu. Bu mevsimde aslında birçok sürücüde hava sıcaklığı nedeniyle rağbet oluşan veya önemsiz gibi gözüken birçok önemli konu var. Bunların en başında şüphesiz ki gerek sürücülerde gerekse yolcularda yani araçta bulunan herkes için büyük bir önem arz eden emniyet kemeri konusundur dedi.
Ceyhan; “Birincisi Emniyet Kemeri, ikincisi cep telefonu ile konuşmak üçüncüsü ise yorgun ve uykusuz yola çıkmak konusu. Ancak günümüzde en çok emniyet kemerinin ne kadar faydalı olduğunu veya emniyet kemeri takmamanın ne kadar zararlı olduğunu gösteren bir şeyler söylemek gerekir.  Birçok istatistiki bilgi dünyanın birçok ülkesinde yapılan araştırmalarda emniyet kemerinin ölümlü kazalarda %75 oranında belki kazayı önlemiyor ama ölümlü kazaların ölü sayısını azalttığı ve engellediği görülmekte. Bu da şu demektir emniyet kemeri insan hayatında ne kadar yaşamsal bir yere sahip olduğunu gösterir, yine birçok sürücüde gördüğümüz gibi şu yanıltıcı davranış sahip,  aslında reddetmemiz ve karşı çıkmamız gerekiyor. Sürücülerin bir kısmı maalesef emniyet kemerini kendileri kullanmamak yerine sanki koltuğu korurcasına ve emniyet kemeri sinyalinin ötmemesi için yanıltıcı aparatlar kullanarak sesin gelmesini engelliyorlar. Oysa ki emniyet kemerini kendi bedenlerini takarak hem sesten kurtulurlar hem de canlarını korunmuş olurlar ve bu tehlikeli bir alışkanlık haline geldi şunu da belirtmek isterim emniyet kemeri sadece sizin takmanız yetmiyor, aracınızda bulunan diğer yolcuların da tatması büyük önem arz ediyor. Çünkü arkanızdan gelen diğer bir aracın size çarpması durumunda, aracınızda bulunan diğer yolcuların da yaralanmasına veya ölümle sonuçlanabilecek kazalara sebebiyet vereceğini unutmayalım. Bu nedenle araca bindiğiniz an itibariyle emniyet kemerinizi lütfen takınız.!
İkinci kaza sebebine geldiğimizde ise; Bu mevsimde adeta hastalık haline gelen cep telefonunu araçta kullanmak adeta moda haline geldi. Oysaki İçişleri bakanlığı genelgesi ile bu durum kesinlikle yasak. Sürücüleri bu konuda uyarmak isterim emniyet kemeri takmamak ve araçta cep telefonu ile konuşmak her an sizi birinci öncelik hayatınıza 2. Öncelik ise cezayı işlemlerle karşılaşabileceğinizi hatırlatmak isterim.
Üçüncü uyarımız ise; sürücülerin Yaz mevsiminde özellikle uykusuz veya yorgun şekilde kesinlikle araç kullanmamaları gerekir. Uykusuz ve yorgun olmamanız durumunda ise hava sıcaklığını göz önünde bulundurmanız gerekir ve bu sürücüleri olumsuz yönde etkilemektedir. O halde sürücülerin araç kullanması veya kullanım süresini kısa tutması gerekir dedi.”


Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.