CAMİLER İBADETE AÇILIYOR!

KARS'TA CAMİLER İBADETE AÇILIYOR!

26 Mayıs 2020 09:49

CAMİLER İBADETE AÇILIYOR!
KARS PUSULA / ADEM ALP

29 Mayıs'ta 10 camide namaz kılınmaya başlanacak. Kars Valiliği, Covid-19 virüsü ile mücadele kapsamında ibadete kapatılan camiler 29 Mayıs 2020 Cuma günü itibariyle ibadete açılacak. Cami ve mescitlerde cemaatle ibadet edilmesi genelgesi doğrultusunda Kars valiliğinden açıklama yapıldı. 
1- Öğle, ikindi ve Cuma namazları cemaatle birlikte kılınacak olup diğer vakit namazları da bireysel olarak kılınabilecek şekilde camilerimiz açık olacaktır.
2- Camilerde ibadet ederken maske kullanımı zorunludur.
3- Cuma namazları, Valiliğimizce aşağıdaki listede belirlenen camilerin avlusunda önceden işaretlenmiş yerlerde sosyal mesafe kuralına göre kılınacaktır.
4- Hem cemaat hem de bireysel olarak namaz kılmak için camiye gelen cemaat kişisel seccadelerini getirecek olup, Cuma namazlarında cami avlusunda namaz kılınacağından tüm alanlarda hastalığın bulaşması açısından risk teşkil eden ve dezenfekte edilmesi mümkün olmayan koli, karton, çuval ve hasır vb. yaygılar kullanılmayacaktır.
5- Cuma namazı kılınacak her bir cami için kamu görevlilerinden müteşekkil Cuma Heyetinin sevk ve yönlendirmeleri çerçevesinde namaz eda edilecektir.
6- Abdesthane, şadırvan ve tuvaletler kapalı tutulacağından, abdest vb. ihtiyaçlar ev veya iş yerlerinde giderilerek camiye gelinecektir.
7- Din görevlisi olan köy camilerinin avlusunda da yukarıdaki kurallar dikkate alınarak namaz kılınabilecektir.
Cuma Namazı Kılınacak Merkez Camileri
1- Evliya camii
2- Merkez Cami
3- Hz. Ömer cami
4- İbrahim Halilullah Cami
5- Digor TOKİ Kuba Camii
6- Yenişehir Başbakanlık TOKİ Cami
7- Bilal Habeşi Camii
8- Kafkas Üniversitesi Davud-i Karsî camii
9- Işıklı Camii
10- Kamer Kesemenli Camii


Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.