Bölge Temsilcileri Bakan Yardımcısı Gümen ile görüştü

14 Aralık 2023 21:58

Bölge Temsilcileri Bakan Yardımcısı Gümen ile görüştü

KARS PUSULA / ADEM ALP

Ankara’da, Türkiye Damızlık Birlikleri Genel Başkanı Kamil Özcan Başkanlığında yapılan 81 İl Damızlık Birlik Başkanları toplantısında 7 Kişilik Komisyonun oluşmasının ardından Kars İl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Eren Alp Doğu Anadolu Damızlık Birlikleri Temsilcisi seçilmişti. 
 7 Kişilik Komisyonun seçiminin ardından bölge temsilcileri Tarım Bakanlığına ziyaret gerçekleştirerek bölgelerinin sorunlarını dile getirdiler.
Komisyon ziyaretinde yer alan Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi seçilen Kars İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Eren Alp’te ziyarette Doğu Anadolu Bölgesinde yetiştiricilerin sorunlarını Bakan Yardımcısı Gümen’e iletti. 
Görüşme hakkında açıklamada bulunan Bölge Temsilcisi Alp şunları söyledi; “Bölge Başkanları olarak, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Genel Merkez Et ve Süt Komisyonu olarak ilk görüşmemiz Türkiye Damızlık Birlikleri Genel Başkanı Sayın Kamil Özcan Başkanlığında Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Gümen ve Hayvancılık Genel Müdürü Sayın Salih Çelik ile gerçekleştirmiş olduğumuz toplantı ile başlamış oldu. Toplantıda, bölgemizin Damızlık Sığır Yetiştiricilerinin sorunlarını dile getirdik. Bizlere hayvancılık sektörünün sorunlarını özellikle her bölgemizin kendine göre farklı ele alınması gerektiğini, batı bölgelerimizin aksine Doğu Anadolu’daki üretici yetiştiricilerimiz de soğuk süt olmadığını, buzağı ve sıcak süt desteklerinin arttırılması gerektiğini ifade ettik.” Dedi. 
Başkan Alp, ziyaret esnasında bizlere göstermiş oldukları nezaketlerinden ötürü Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Gümen ve Hayvancılık Genel Müdürü Sayın Salih Çelik’e ve komisyonda yer alan bölge temsilcisi başkanlarıma Kars İl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Doğu Anadolu Temsilciliği olarak teşekkür eder şükranlarımızı sunuyoruz. 


Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.