BİR İYİLİK SICAK BİR YUVA

27 Ocak 2021 13:42

BİR İYİLİK SICAK BİR YUVA

KARS PUSULA / ADEM ALP

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan “Bir İyilik Sıcak Bir Yuva” kampanyasına Kars il müftülüğü duyarsız kalmadı. Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş başkanlığında il ve ilçe müftülüklerinde görevli bütün personele yönelik bu iyilik hareketine gönüllü olarak kampanyaya destek verilmesi kararlaştırılarak yardım kampanyası başlatıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Müftü Eviş; İdlib’teki muhacir kardeşlerimizin barındıkları çadırların sel sularına kapılarak ciddi hasarlara yol açması nedeniyle sıcak bir yuvaya kavuşmaları için başlatılan kalıcı konut kampanyasına Kars’ta görev yapan din görevlileri duyarsız  kalmadılar. İsmini açıklamak istemeyen bir din görevlisi çocuklarının kumbarasını ve eşinin zînet eşyasını il müftülüğüne teslim etti.

Müftü Yusuf Eviş; “Türkiye Diyanet Vakfımızca başlatılan ‘Bir İyilik Sıcak Bir Yuva’ kampanyası” gönül coğrafyamızda aziz milletimizin yardım severlik konusunda ne kadar büyük bir gönlünün olduğunun açık bir göstergesidir. Milletimiz bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da nerede bir mazlum, mağdur, ihtiyaç sahibi varsa ona kucak açmaya devam edecektir. Bu milletin mayasında iyilik, hoşgörü ve yardımseverlik vardır. Bütün ilçe müftülerimizi ve din gönüllüsü kardeşlerimi kampanyaya vermiş oldukları destekten dolayı tebrik ediyorum. Özellikle çocuklarının kumbarasını ve eşinin zînet eşyasını bu iyilik hareketine katkı sağlama adına kampanyaya destek veren din gönüllüsü kardeşimin yapmış olduğu bu ince davranış beni duygulandırmıştır. Bu kampanyaya vatandaşlarımızın da destek vermek istemeleri halinde il ve ilçe müftülüklerimize müracaat edebilirler.” dedi.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.