• ötüken kars

Bayram Şekerinin Tadı Kaçtı

08 Mayıs 2021 14:55

Bayram Şekerinin Tadı Kaçtı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Bayram Şekeri görücüye çıktı. Dünyayı ve Ülkemizi etkisi altında alan Koronavirüs pandemi salgını bayram şekerlemesini de etkiledi. Ramazan Bayramı'nı yaklaşmasıyla birlikte bayram şekerleri de görücüye çıktı. Marketlere ve alışveriş merkezlerine şeker stantları kurulmaya başlandı. Tezgahlardaki şeker çeşitleri farklılık gösterirken, fiyatlar ise geçen yıla oranla aynı.
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala şekerler tezgahlardaki yerini aldı. Ancak pandemi nedeniyle geçen yılki fiyatlardan satışa çıkan şekerleri alan yok. Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da Kars’ta vatandaşları bayram heyecanı sardı. Bayram günü de devam edecek olan sokak yasağı vatandaşlarda bayram tadı bırakmadı. Vatandaşlar Şeker Bayramı olarak bilinen Ramazan Bayramı'nda konukları olmayacağı için şekeri ikram edemeyecekler.
Esnaflar, Bu bayram da şeker fiyatlarının geçen yıl ki fiyatlar ile aynı ancak bu yıl pandemi salgını bizde bayram tadı bırakmadı şuanda sadece gelenek bozulmaması adına şeker satışını başlattık ifadelerini kullandılar. 
 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.