• ötüken kars

BAYRAKTEPE'DE TEMEL ATMA TÖRENİ

SARIKAMIŞ BAYRAKTEPEDE TEMEL ATMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

20 Temmuz 2020 08:49

BAYRAKTEPE'DE TEMEL ATMA TÖRENİ
KARS PUSULA / ADEM ALP

Sarıkamış Kayak Merkezi Zirvesinde Bayraktepe kafe'nin temeli atıldı. Bayraktepe Kafe temel atma törenine; Vali Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekilleri 65. Dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kağızman Kaymakamı Sarıkamış Kaymakam Vekili İshak Çınar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Yiğit, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Ak Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Fuat Güney, SERKA Genel Sekreteri Oktay Güven’in katılımıyla Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden olan Sarıkamış Kayak Merkezinde Bayraktepe Kafe’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende Vali Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekilleri 65.Hükümet Ulaştırma Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç tarafından konuşma yapıldı.
Vali Öksüz, yaptığı konuşmada Kars’ın bir tarih, kültür ve kış turizmi açısından çok önemli bir şehir olduğunu belirterek, “Kültürel zenginliklerimiz, tarihi birikimimiz ve sahip olduğumuz doğal zenginliklerimiz bizlere çok önemli bir turizm potansiyeli sunuyor. Amacımız sahip olduğumuz bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmektir. Sarıkamış, bizler için aynı zamanda kutsal bir mekandır. Sarıkamış, , kefenleri bembeyaz kristal karlar olan 90 bin şehidimizin yattığı bir mekandır. Aziz şehitlerimize çok şey borçluyuz. Bu vesileyle şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Sarıkamış turizm merkezi ile birlikte Kars’ın sahip olduğu her bir değeri marka olan değerlerdir. Amacımız marka olan Kars’ın eksikliklerini gidermektir.” Şeklinde konuştu.
Geçen yıl yapılan yeni telesiyej hattının Tarım ve Orman Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığının katkıları ve Kars Milletvekillerinin destekleriyle İl Özel İdaresi tarafından yapılan çok önemli bir yatırım olduğunu belirten Öksüz: “Bugün temeli atılan ve 750 metrekare kapalı alanı olan Bayraktepe Kafe ile Sarıkamış Kayak Merkezimizin altyapısını güçlendirmeyi hedefledik. Umuyorum ki temelini atacağımız bu tesisle buraya gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin 2 bin 634 metre rakımda, Bayraktepe zirve noktasında dinlenme ve diğer ihtiyaçlarını karşılanmış olacaktır. Tesisimizin yapımında desteklerini esirgemeyen Sayın Milletvekillerimize, Bakanlıklarımıza, tüm kurum ve şahıslara şükranlarımı sunuyorum. Tesisimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştu.
AK Parti Kars Milletvekili TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç da, yaptığı konuşmasında, Sarıkamış'ın çok önemli ve kutsal bir miras olduğunu söyledi.
Kılıç; “90 bin şehidinin ruhunu hissediyor olmak, onlara yakışır faaliyetler yürütmek, bu kutsal mekanı insanımızın ve memleketimizin hak ettiği seviyede kazanımlara ve hizmetlere kavuşturmak tabi hepimizin görevi. Sarıkamış'ın yazında daha çok gelinecek bir yer olduğunu biz şuanda yaşayarak görüyoruz. Kışı güzel, yazı bambaşka güzel. Bizde hep beraber hükümetlerimizin bize vermiş olduğu katkıyla beraber, Sayın Cumhurbaşkanımızın bu bölgeyi sahiplenmesiyle beraber Sarıkamış'a ve bölgeye özellikle turizm açısından her yıl yeni kazanımlar, yeni eserler kazandırmak peşindeyiz. Sarıkamış'ın eski yıllarda buraya gelip giden insanların bize en çok şikayet ettiği şey, kar güzel, orman güzel, doğa güzel ama insanların günlük ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecekleri bir tesislerin olmadığıyla alakalıydı. Şimdi her geçen gün sizlerin ve bizlerin katkılarıyla devletimizin imkanlarıyla buraya yeni güzellikler kazandırıyoruz. Ben inanıyorum ki Sarıkamış'a gelen o eski şikayetlerinden ziyade güzelliklerini ve zevkini tadarak gidecek. Kafeler önemli. Daha öncekilerle gördünüz ki buna daha çok ihtiyaç var. Sarıkamış'a gelenler bunu hak ediyor dedi.”
Ahmet Arslan ise yaptığı konuşmada; “Onların manevi hamiliyle ve bugünde hamilik ettikleri bu şehri kalkındırmak lazım. Özellikle son telesiyej Türkiye'nin en moderniydi. Kültür Turizm Bakanlığının, Gençlik ve Spor Bakanlığının katkılarıyla yapıldı. Özel İdaremiz katkı koydu. Tarım Orman Bakanımız her platformda varım dedi. Onlara özellikle buradan teşekkür ediyoruz. Çünkü Ankara’dan kaynak getiriyoruz ama onlar verirse getirebiliyoruz. Allah razı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu bölgeye Hamiliğini, himayelerini bildikleri için her türlü desteği veriyorlar. Ve bugünde Sarıkamış’ta modern tesislerle ağırlayacağımız misafirlerimizi zirvede konaklatabileceğimiz, nefes aldırabileceğimiz, buradan 360 derece etrafını seyredebilecekleri bir mekanı kazandırıyor olmaktan ziyadesiyle memnunuz. Hayırlı uğurlu olsun” ifadesini kullandı. 
Yapılan konuşmaların ardından Bayraktepe Kafe’nin temeline ilk betonu döküldü.    













Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.