• ötüken kars

Başkan Gökalp, “Kars artık son kapı olmasın, son kapı Kafkasları da aşsın”

12 Temmuz 2022 22:38

Başkan Gökalp, “Kars artık son kapı olmasın, son kapı Kafkasları da aşsın”

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Mobilya ve Marangozcular Esnaf Odası Başkanı Gökalp “Doğu Kapı” şehrimizi son şehir olmaktan kurtaracaktır. Türkiye-Ermenistan arasında sınır kapısı ve yeni ticaret koridorlarının oluşturulması gibi ikili ilişkilerin başlatılması, Kars’ta da olumlu ve heyecanlı bir hava yaratması Kars’ta esnaf odalarını ve vatandaşları heyecanlandırdı.
Kars Mobilya ve Marangozcular Esnaf Odası Başkanı Turgut Gökalp “Doğu Kapı’nın” açılması yönünde yaptığı açıklamada, son günlerde ilimizin artık son il olmaktan çıkmasını ümit ettiğimiz bir gelişmeyi bizlerde yakından takip ediyoruz. Azerbaycan ve Ermenistan arasında 30 yıldır yaşanan “Dağlık Karabağ” sorunu artık çözüme kavuşmuş ve Karabağ Azerbaycan topraklarına yeniden dahil edilmiştir. Bu gelişme sonucunda Ülkemiz ile Ermenistan arasında yeniden bir olumlu gelişme yaşanmış ve ilimizin en büyük arzusu olan Doğu Kapının açılması gündeme gelmiştir dedi.
Gökalp, Biz mobilya ve marangoz esnafları olarak bu gelişmeye olumlu bakıyoruz. Umarız kısa sürede Doğu Kapı açılır bizlerde ticaretimize 30 yıl öncesinde yaşanmış kara ve tren seferlerimize yeniden başlamış oluruz. Tabi ki arzumuz şudur “Kars artık son kapı olmasın, son kapı Kafkasları da aşsın diyoruz” açıklamasında bulundu. 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.