Başkan Bakırhan Karslılar da umutla Doğu Kapı’nın açılmasını bekliyor

29 Eylül 2023 15:42

Başkan Bakırhan Karslılar da umutla Doğu Kapı’nın açılmasını bekliyor

KARS PUSULA / ADEM ALP

Başkan Bakırhan: “Zengezur Koridoru ile birlikte Doğu Kapı da açılmalı”
Başkan Bakırhan, Azerbaycan’ı önce Nahçıvan’a ardından ise Türkiye’ye bağlayacak Zengezur Koridoru’nun açılmasını büyük sevinçle karşıladığını ancak Karslıların da büyük bir heyecanla Doğu Kapı’nın da açılmasını beklediğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ni Azerbaycan’ın diğer bölgelerine bağlayacak Zengezur Koridoru'nun bir an önce açılması için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi. Erdoğan’ın açıklamasının ardından Iğdır’da büyük sevinç yaşanırken, Karslılar da umutla Doğu Kapı’nın da açılmasını bekliyor. 
Doğu Kapı’nın açılmasının önemine değinen Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Murat Bakırhan, “Biliyorsunuz Kars son şehir; yani Iğdır’ın ve Ardahan’ın birçok kapısı var ama Doğu Kapı bizim için çok önemli. Zengezur Koridorunun Iğdır’a açılmasından dolayı tabi ki sevinçliyiz orası da bizim memleketimiz ama Doğu Kapı da bununla beraber açılmalı ki Kars halkı da rahat bir nefes alsın, ekonomisi canlansın. Esnaflarımızın beklentisi Doğu Kapı’nın açılarak buraya turist akının olması ve şuan tek temennimiz o. Zengezur Koridoru yapılırken Doğu Kapı’nın açılmasını da biz hükümetimizden bekliyoruz.” dedi.
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesinin de Doğu Kapı’nın açılmasıyla büyük ivme kazanacağını söyleyen Bakırhan açıklamasını şöyle sürdürdü: “İpek Yolu dediğimiz demiryolu bütün Türk ülkelerine buradan ulaşım sağlanacak pozisyonda ve Doğu Kapı açılırsa Iğdır halkının yaşadığı sevinci Kars halkı da yaşayacaktır. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi de yine Doğu Kapı’nın açılmasıyla büyük ivme kazanacaktır, bu da dikkate alınarak Kafkaslara açılan bu kapının önemi gün geçtikçe artıyor.”

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.