Başkan Bakırhan, Esnafa primleri yapılandırma imkânı tanınmalı

16 Haziran 2022 08:56

Başkan Bakırhan, Esnafa primleri yapılandırma imkânı tanınmalı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Murat Bakırhan Sosyal güvenlik düzenlemeleri gündemdeyken esnafın da BAĞ-KUR konusunda yaşadığı sıkıntıların unutulmaması “Maliyetlerin artması kazancın düşmesine neden olduğu için esnaf borçlarını ödemekte zorlandı ve yapılandırmalar bozuldu.
Başkan Murat Bakırhan; “Sıkıntıda olan esnaf özellikle sosyal güvenlik primlerinde tekrar bir yapılandırma imkânı tanınmalı. 2000 tarihinden önce oda ve vergi kaydı olup BAĞ-KUR kaydı olmayan esnafa bir defaya mahsus geriye dönük borçlanma hakkı verilmeli. 2000 tarihinden önce oda ve vergi kaydı olup BAĞ-KUR kaydı olmayan bu konuda mağdur olan çok fazla esnaf mevcut. Bununla birlikte BAĞ-KUR emeklilik prim günü sayısı 9 bin gün değil, sigortalılarda olduğu gibi 7 bin 200 gün olmalı.” 
Bakırhan, Esnaflarımızın yanında SGK pirim borcu olan çalışanlarımız da var. Pandemi nedeniyle iki yıldır bu borçlar ödenemedi. Umarı bu konuda da yeniden yapılandırma yapılır esnafımızda borçlarını taksitler halinde ödeme imkanı bulur dedi. 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.