BAŞKAN ADEM ERTAŞ YENİDEN ADAY

29 Aralık 2022 20:20

BAŞKAN ADEM ERTAŞ YENİDEN ADAY

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Ziraat Odası Başkanı Adem Ertaş, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda yeniden aday olduğunu açıkladı.

Düzenlediği toplantıda gazetecilere açıklamada bulunan Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu da olan Kars Ziraat Odası Başkanı Adem Ertaş, Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin ilk ve tak Karslı Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu hatırlatarak, bu zamana kadar kendisine destek veren gazetecilere teşekkür etti.

Adem Ertaş açıklamasında; 2015 yılında Kars Ziraat Odası Başkanlığı görevini üstlendiğinde odanın Kazım Karabekir İşhanı’nın 2’inci katındaki 30 metrekare bir alanda tek bir personel ile hizmet vermeğe çalıştığını hatırlattı. 

Odanın bu şartlarda 4- 5 bin çiftçiye hizmet vermeğe çalıştığını da belirten Başkan Ertaş, “Ben Kars Ziraat Odası Başkanı olduktan bir hafta sonra odamızın hizmet binasını 300 metrekarelik tarihi bir binaya taşıdık. Şu anda 4- 5 personel ile çiftçimize hizmet veriyoruz. 3 personelimiz içeride bilgisayar başında hizmet verirken diğer personelimiz de odamıza gelen çiftçilerimizin işlerini takip emesine yardımcı oluyor.” Dedi.

KARS ŞEKER FABRİKASININ BACASIN TÜTER HALE GETİRDİK

2015 ve 2016 yıllarında pancar üretimi yapılamadığı için Kars Şeker Fabrikasının kapalı olduğunu da hatırlatan Adem Ertaş, “Çiftçilerimiz hiçbir şekilde pancar ekemiyordu. Çünkü o zamana kadar çiftçilerimiz pancar hasadını elleriyle; çatalla ve başını bıçakla kesme yönetimiyle yapıyordu. 4 işçi bir günde ancak 500 metrekare alanı hasat edebiliyordu. Biz de fabrikamıza aktif hale getirebilmek için çiftçilerimize taahhütte bulunduk. ‘Siz ekim yapın biz söz veriyoruz size makine getireceğiz’ dedik. Ve Almanya'dan 6 sıralı pancar hasat makinesini Euro ile o günkü kur üzerinden aldık ve Kars’a getirdik. Ve odanın gayrimenkulü veya herhangi bir parası olmadığı için kendi mal varlığınızı kefalet olarak koyduk. İlk makinamızı 2016'da getirdik. Kars Şeker Fabrikasını aktif hale getirdik ve üretim sıfırdan 30.000 tona ulaştı. Daha sonra da 2 yılda 80 bin tona ulaştırdık. Şu anda fabrikamızın bacası 165.000 tonla tam kapasite ile tütüyor. Bundan dolayı da bunun gururunu yaşamaktayız. Şu anda odamızda makine ekipman olarak sadece makine ekipman alım satımımız var. Römork ve gübre serpme makineleri tarzında çiftçinin ihtiyacı olan makinaları alıp satmaktayız. Bunun da piyasanın hemen hemen yaklaşık yüzde 20 - 25 altında satıyoruz. Bunun nedeni de sadece çiftçilerimizin faydalanabilmesidir. Burada bir kar amacı gütmüyoruz ve sadece çiftçilerimizin işini görülebilmesi adına 5 yıllık kredi ile bu tür makine ekipman alım satımı yapıyoruz.” 

DEĞERLİ ÇİFTÇİLERİMİZDEN BİR KEZ DAHA DESTEK İSTİYORUZ

Bildiğiniz üzere Aralık ayının 25’inde 72 köy ve 10 mahallede delege seçimi yapıldı. Delegelerimiz şu anda seçilmiş durumdadır. Şubat ayı içerisinde de Kars Ziraat Odası seçimlerine gireceğiz. Buradan tüm Karsımıza, delegelerimize ve çiftçilerimize hayırlı olsun temennisinde bulunuyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin. Biz tekrar 2023 yılı Şubat ayında yapılacak olan Ziraat Odası Başkanlığına ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği yönetim kurulu üyeliğimizde adayız ve yolumuza devam etmek istiyoruz. Bilindiği gibi Ziraat Odaları Birliği yönetim kurulu Doğu Anadolu Bölgesi’nde bana bağlıdır. Bu da bizim için bir avantajdır. Yaklaşık 60 yıl sonra yönetim kurulu üyeliği alan Kars’taki tek yönetim kurulu üyesi biziz. Hiçbir sivil toplum örgütün başında şu anda şu ana kadar bir tane Karslı gelmemiştir. Bu da bizim için, Kars için ve çiftçilerimiz için bir artıdır. Çiftçilerimizin sorunlarını birebir bakanlığa kadar ulaştıracak pozisyondayız. Bunun için de çiftçilerimizden ve delegelerimizden bize destek olmalarını tekrar yapılacak olan seçimde kendilerinden destek istiyoruz. Herkese hayırlı uğurlu olsun teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.