Başkan Adayı Alp, Kurbanlık Satışlarında Heyecan Başladı

09 Mayıs 2022 23:00

Başkan Adayı Alp, Kurbanlık Satışlarında Heyecan Başladı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan Adayı Eren Alp, Türkiye’nin 80 iline gönderilebilecek sayıda hayvan varlığına sahip olan Kars’ın büyük ve küçükbaş hayvan sayısının 1 Milyonu aştığını ifade etti. 
Başkan adayı Alp; “Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle son günlerde artan hayvan sevkiyatı ve hareketliliği yetiştiricilerimizi umutlandırmıştır. Kars’ta ki, hayvan varlığının artırılmasına ve desteklenmesine yönelik Tarım ve Orman Bakanlığınca çıkarılan destekler, Kars İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği yönetimi tarafından, Kars hayvan yetiştiricilerine bu destekler yeterince ulaştırılmadığı görülmüştür. Her kurban döneminde olduğu gibi bu bayramda da Kars’ta yeterli oranda kurbanlık hayvan vardır. Hükümetimizin destekleri ile son yıllarda hayvan varlığında önemli bir artış oldu. Bu yıl gerekli hayvan olmakla birlikte, damızlık hayvan yeterli sayıda bulunmaktadır. Hayvan varlığı konusunda hiçbir sıkıntı olmayacaktır. Yaklaşık 450 bin büyük ve küçükbaş hayvanımız kurban edilmeyi beklemektedir.”
Başkan adayı Eren Alp;  “Geçen yıla oranla bu yıl hayvan fiyatlarında yüzde 10 ile 20 arasında bir artış oldu. Fakat bu artış biz üreticileri tatmin etmemektedir. Girdi maliyetlerinde, yem fiyatlarında yüzde yüz bir artış söz konusu. Artan maliyetlere karşı şu andaki fiyatlar büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerimizin belini bükmektedir. Ancak; Kars’ımızın yetiştiricisi kendi ailesine ve iline hizmet ettiği gibi, Türkiye’nin 80 iline de et üretimini yapmayı kendine bir borç bilmiştir ve bu düsturla hareket etmektedir dedi.”
 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.