Ardahan'da “Ekranı Kapat, Dünya’ya Koş” temalı yarı maraton koşusu düzenlendi

23 Mayıs 2022 09:02

Ardahan'da “Ekranı Kapat, Dünya’ya Koş” temalı yarı maraton koşusu düzenlendi

KARS PUSULA / ADEM ALP

Ardahan Valiliği tarafından, “Davranışsal Bağımlılıkla Mücadele” seferberliği kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla “Ekranı Kapat, Dünya’ya Koş” temalı ‘Yarı Maraton Koşusu’ düzenlendi. Ardahan Valiliği il Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün işbirliğinde düzenlenen etkinliğe Ardahan Valisi Hüseyin Öner, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı Ali Naci Aldemir, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, kurum müdürleri, öğretmen ve orta öğretimden 120 öğrencinin katılımıyla Ardahan Merkeze bağlı Dedegül Köyünden başlayarak, yaklaşık 3.5 km sonra Halilefendi mahallesi sentetik saha mevkiinde son buldu.
 Halilefendi Mahallesinde bulunan sentetik saha kampusu alanında “Ekranı Kapat, Dünya’ya Koş” temalı yarı maraton koşusunda derece yaparak 1,2. ve 3.olan öğrencilere Vali Hüseyin Öner ve protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.
 Etkinlik alanında konuşma yapan Vali Hüseyin Öner şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu’nda (BMYK) alınan kararlar doğrultusunda toplumun tüm kesimlerinin katılımıyla bağımlılıkla mücadele seferberliği başlatıldı. Bu kapsamda uyuşturucu, sigara, nargile, alkol ve dijital bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla yurt genelinde olduğu gibi ilimiz genelinde de çeşitli etkinlikler düzenlenmeye başlandı. Bizlerde bugün öğrencilerimizle birlikte bağımlıkla mücadele konusunda öğrencilerimizi sportif etkinliklere özendirmek için “Ekranı bırak, Dünya’ya koş” temasıyla yarı maraton koşusu düzenleyerek, ekranlardan uzak tutmaya çalıştık. Amacımız gençleri sporla buluşturmak. Güzel bir katılım ve yarışma oldu. 100’ün üzerinde öğrencimiz bu mücadele için bugün koştu. Bizim için temel amaç, öğrencilerimizi zararlı alışkanlıklardan korumak ve onları sportif etkinliklere yönlendirmek. Bunu da bir parça yerine getirdiğimize inanıyorum.”
Program sonrası Vali Öner, beraberindeki kurum müdürleri ile birlikte sentetik halı saha da bulunan çocuklarla futbol maçı yaptı.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.