Ardahan'da çiftçilere sertifikalı tohum dağıtıldı

09 Nisan 2022 09:14

Ardahan'da çiftçilere sertifikalı tohum dağıtıldı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Ardahan’da ‘Atıl Tarım Arazilerinde Arpa ve Tritikale Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında tohum dağıtım töreni düzenlendi.
 Kafkas Arısı Üretim Eğitim Gen Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen programa Vali Hüseyin Öner, Ardahan AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Cineviz, KAGEM Müdürü Sinan Aydın, AK Parti İl Başkanı Kaan Koç ve üreticiler katıldı.
Törende bir konuşma yapan Vali Hüseyin Öner, hem çiftçilerimize daha fazla kazanç getirecek ve hem de atıl arazilerin ekilip biçilmesini, aynı zamanda ülkemizin ihtiyaç hissettiği hububat, baklagil ve yağlı tohumlarda üretimi artırma gayretinde olduklarını belirterek şunları söyledi: “İlimizin tarım ve hayvancılık şehri olması gerçeğinden hareketle İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve Özel İdaremiz vasıtasıyla hem çiftçilerimize daha fazla kazanç getirecek ve hem de atıl arazilerin ekilip biçilmesini, aynı zamanda ülkemizin ihtiyaç hissettiği hububat, baklagil ve yağlı tohumlarda üretimi artırıp talebi karşılayacak çalışmaları yapmaya gayret ediyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığımız olsun, DAP Başkanlığı olsun çeşitli proje çalışmaları yaparak hayvansal ve bitkisel üretimi artırmaya yönelik müracaatlar yaparak, girişimlerde bulunduk. İnşallah bunlarında büyük bir ekseriyeti kabul edilir. Değerli davetliler, bugün çiftçilerimize dağıtımını yapacağımız tohumlar Ardahan İli Atıl Tarım Arazilerinde Arpa ve Tritikale Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi çerçevesinde 1 milyon TL bütçeyle uyguladığımız bir projedir. Projenin 500 bin TL’si Bakanlık, 250 bin TL’si Ardahan İl Özel İdaresi ve 250 bin TL’si de çiftçi katkısıyla uygulanmakta ve toplamda 143 ton arpa ile 10 ton tritikale tohumu dağıtımı yapılmaktadır. Projemizin hayırlı uğurlu olmasını ve çiftçilerimiz için bereketli bir hasat dönemine vesile olmasını diliyorum. İlimizde Tarımsal ve Hayvansal Üretimi arttırmaya, geliştirmeye, çiftçilerimizi desteklemeye yönelik projelerimiz ve çalışmalarımız devam edecektir. Projemizde emeği geçenlere teşekkür ediyor, çiftçilerimiz için bir kez daha hayırlı olmasını dileyerek hepinize saygılar sunuyorum.”
 Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay da son yıllarda yaşanan salgın hastalık ve savaşlar dolayısıyla ürün tedariğinde sorunların yaşandığını, dolayısıyla ülke içi üretimin öneminin anlaşıldığını belirterek herkesin üretime katkı sunması gerektiğini söyledi.
Konuşmaların ardından kura ile belirlenen çiftçilere, Vali Hüseyin Öner, Ardahan AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Cineviz, KAGEM Müdürü Sinan Aydın ve AK Parti İl Başkanı Kaan Koç tarafından temsili olarak tohumları teslim edildi.

 

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.