Ankara'da KAI Rüzgarı Esiyor

23 Ekim 2021 20:58

Ankara'da KAI Rüzgarı Esiyor

KARS PUSULA / ADEM ALP 

Altınpark Fuar Alanında 5’ncisi düzenlenen Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri Ankara’ya damga vuruyor.
Kafkaslara açılan kapımız serhat illerimiz olan Kars, Ardahan ve Iğdır’ın lezzetini, kültürünü ve turizmini tanıtmak anlamında başlayan Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri; kafkas, halay, davul- zurna, kaşar döner, kaz güzellik yarışması sürpriz çekilişler, kaşar, bal, tereyağı Kars bal kolonyası ile Iğdır kayısı kolonyası, Sarıkamış Şehitlerimiz ile tüm şehitlerimiz için mevlid okutulması, Ebul Hasan Harakani Hazretleri ile ilgili bir sunumlar ile devam ediyor.
Pazar gününe kadar devam edecek olan Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri’nde Ebul Hasan Harakani Hazretlerinin hayatı hakkında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Oğuzhan Aydın tarafından yaklaşık 40 dakikalık sunum yapıldı. Sunumun ardından Aydın’a 65. Hükümet Dönemi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım tarafından Hutuvet Sözleri tablosu hediye edildi. 
Düzenlenen program sonrası açıklama yapan Kılıç, “Hocamız, bu tür organizasyonlarda toplumumuzu bilgilendirmeyi, tarihini, kültürünü ve medeniyeti anlatmayı ve toplumun her ferdinin toplumumuza daha iyi sahiplenebilmesi manasında, bugün değil yıllardır ülkemizde çok ciddi emek veriliyor ben de şahidiyim, burada görmekten de son derece memnun oldum. Bizim derdimiz insanımızı birleştirmek, buluşturmak, kaynaştırmak, arayı açmamak, gideni unutturmamak, kalanı unutmamak. Dikkat ederseniz tamamında iyi niyet var, hoşgörü var. Geleneğimiz, kültürümüz, aşığımız her şeyimiz Ankara’da yine de bizden kopup gelenlere burada hatırlatma ihtiyacı hissediyoruz, bunu yıllardır ziyadesiyle güzel yapıyoruz. Buradaki hemen hemen her mahallede en bir Kars kadar Karslı, Ardahan’daki insanlarımız kadar Ardahanlı, bir o kadar da Iğdırlı var.” dedi.
Arslan ise ilk günden bu yana Başkan Yıldırım’ın çıktığı bu yolda Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri’nin diğer tanıtım günlerinden farklı olabilmesi ve değerlerimizin insanlara daha iyi adına desteklerini sürdürdüklerini kaydederek, “Biliyorsunuz ki üç ilin birlikteliği başka yerde gözükmeyen bir durum, üç ilin Ankara’da da, İstanbul’da da birlikte hareket etmesi önek bir durum. Bunu çok önemsediğimizi bir kere daha vurgulamak istiyorum ve katılımcılara teşekkür etmek istiyorum. Bizle gerek valiliklerimiz nezdinde gerek kurumlarımız nezdinde destek oluşturmak adına her türlü gayreti ortaya koyuyoruz, koymaya da devam ediyoruz. Zira değerlerimizi tanıtmak adına artık çıta yükseklere çıktı, bundan sona daha da yükseklere çıkması lazım.” ifadesini kullandı.
Sarıkamış Şehitlerimiz ile tüm şehitlerimiz için okunan mevlidin ardından Arslan Kılıç ve Yıldırım katılımcılara mevlid şekeri dağıttı.
Stantları tek tek gezen Arslan, Kılıç ve Yıldırım, Karslı, Ardahanlı ve Iğdırlı esnaflarla bir araya gelerek hasbihal etti. Esnafa hayırlı işler temennisinde bulunan Arslan ve Kılıç, 3 yıllık olan 60 kiloluk gravyeri keserek tadına baktı, vatandaşlara ikram etti.

ankara’da-kai-farki-(2)_renamed_7648.jpgankara’da-kai-farki-(3)_renamed_24930.jpgankara’da-kai-farki-(4).jpgankara’da-kai-farki-(5).jpgankara’da-kai-farki-(6).jpgankara’da-kai-farki-(7).jpgankara’da-kai-farki-(8).jpgankara’da-kai-farki-(9).jpgankara’da-kai-farki-(10).jpgankara’da-kai-farki-(11).jpgankara’da-kai-farki-(12).jpgankara’da-kai-farki-(13).jpgankara’da-kai-farki-(14).jpgankara’da-kai-farki-(15).jpgankara’da-kai-farki-(16).jpgankara’da-kai-farki-(17).jpgankara’da-kai-farki-(18).jpgankara’da-kai-farki-(19).jpgankara’da-kai-farki-(20).jpgankara’da-kai-farki-(21).jpgankara’da-kai-farki-(22).jpgankara’da-kai-farki-(23).jpg11.jpeg12.jpegankara’da-kai-farki-(24).jpgankara’da-kai-farki-(27).jpgankara’da-kai-farki-(28).jpgankara’da-kai-farki-(29).jpgankara’da-kai-farki-(30).jpgankara’da-kai-farki-(31).jpgankara’da-kai-farki-(32).jpgankara’da-kai-farki-(33).jpgankara’da-kai-farki-(34).jpgankara’da-kai-farki-(35).jpgankara’da-kai-farki-(36).jpgankara’da-kai-farki-(39).jpgankara’da-kai-farki-(40).jpgankara’da-kai-farki-(41).jpgankara’da-kai-farki-(42).jpgankara’da-kai-farki-(43).jpgankara’da-kai-farki-(44).jpgankara’da-kai-farki-(45).jpgankara’da-kai-farki-(46).jpgankara’da-kai-farki-(47).jpgankara’da-kai-farki-(2).jpgankara’da-kai-farki-(1).jpg

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.