Korkulan Oldu, Tarım Sessiz!

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars’ta gerek can suyu verilmemesi, gerek kirlilik gerekse Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün tedbirsiz ve ilgisizliği binlerce balığın canına mal oldu. 
Yıllardır yaşanan balık ölümleri ile ilgili sadece sudan numune alan ve yapılan haberlere cevap vererek geçiştiren Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün balık ölümlerinin önüne geçecek bir çalışmasının olmaması akıllara soru işareti getirdi.
Uzun yıllardır balık ölümlerinin yaşandığı Kars Çayı’nda şimdi yine toplu balık ölümleri yaşanmaya başladı. Vatandaşlar ilgili birimlerin Kars Çayı’nda inceleme yapmasını istedi.
Şehrin içinden geçen Kars Çayı’nın dereiçi mevkiinde bulunan Termik santral çevresinde toplu balık ölümleri yaşanması endişeye neden oldu. Sanayi atıkları, peynir altı suyu ve şehir kanalizasyon şebekesinin Kars Çayı’na akmasının balık ölümlerine neden olduğu iddia edildi.
Kars Çayı’nın bir zamanlar suyundan çay demlendiğini ama şimdi kirliliği ile balık ölümlerine sebep olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Bu bölgede yüzlerce balık telef olmuş durumda. Suyun yüzeyinde evsel atıklar, peyniraltı suları var, Kars Çayı adeta can çekişiyor. Yetkililerin bir an önce önlem alması gerekiyor, önlem almadığı takdirde gelecek yıl Kars Çayı’nda su da çekilecek, balık türleri de tamamen yok olacak.” dediler.


06.08.2021 13:54:50