KARS ARAS EDAŞ’TAN 5 MİLYONLUK YATIRIM

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars ARAS EDAŞ İl Koordinatörlüğü tarafından yeni enerji dağıtım merkezi kurulması nedeniyle şehir genelinde kısmi elektrik kesintileri olacak. Yaklaşık 5 Milyon TL’lik yeni bina ve enerji dağıtım trafo merkezi iki günlük çalışma sonucunda hizmete girecek.
Elektrik kesintileri ve yeni kurulan enerji dağıtım sistemi hakkında bilgi veren Kars ARAS EDAŞ İl Koordinatörü Ahmet Mustafa İsabeyoğlu şu ifadeleri kullandı.
Koordinatör İsabeyoğlu, “Kars Paşaçayır Mahallesinde bulunan ve şehrin enerjisini karşılayan Kars dağıtım merkezi 20 yıllık bir teknoloji ile şehre enerji veriyordu. Şimdi tamamen modernizasyon yaparak son teknoloji ile üretilmiş olan tesisatlarla şehrin enerjisini sağlamak için yaklaşık 5 milyon TL’lik bir yatırımla yeni bir bina yaptık. Bina ve enerjiyi hazır hale getirebilmek için eski binadan yeni binaya enerji aktarımlarını yapmamız gerekiyor. Bu nedenle 25-26 Ekim tarihlerinde şehir merkezinde kısmi elektrik kesintileri yapmak zorunda kalacağız. Bu nedenle kıymetli vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz rahatsızlıktan dolayı şimdiden özür diliyoruz. Bu enerji yenileme çalışmamız ile şehrimizin altyapısını geleceğini garanti altına almak için yapmamız gereken bir yatırımdı. Şimdiden oluşturabileceğimiz mağduriyetten dolayı ve kesintilerden dolayı halkımızdan özür diliyoruz. Kesintilerin bildirimi konusunda müşterilerimize SMS yoluyla bu yapacağımız çalışmaları bildirdik dedi.”
 


24.10.2022 20:51:37