İOKBS Sınavı Yapıldı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars’ta binlerce öğrenci İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) heyecanını yaşandı. 
Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Kars’ta da 5, 6, 7, hazırlık sınıfı 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine yönelik Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen İOKBS, saat 10.00’da başladı. Sınav öncesinde görevliler tarafından öğrencilere uymaları gereken kurallar hatırlatıldı, veliler ise pandemi tedbirleri nedeniyle okul bahçelerine alınmadı. 4’er seçenekli 100 sorunun sorulduğu sınav, 120 dakika sürecek. İOKBS’ye giren öğrenciler içeride heyecanla ter dökerken, velileri ise aynı duyguları okulun dışında yaşadı.
Kars genelinde 19 okulda toplam 4 bin 566 öğrencinin katıldığı bursluluk sınavının başladığı saatten itibaren Kars Belediyesi ekipleri öğrencilerin oluşan gürültüden etkilenmemesi için devam eden kaldırım ve yol çalışmalarına ara verdi. Sınavı kazanan öğrenciler kazandığı sınıftan itibaren liseden mezun oluncaya kadar bursu almaya hak kazanacaklar.
Kars İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay da sınavın yapıldığı okulları ziyaret ederek görevlilerden bilgi alırken, “Sınav yapılacak okullarda sınav öncesinde ve sonrasında tüm binanın genel temizliğinin yapılmasında Sağlık Bakanlığı covıd-19 pandemi döneminde halka açık alanların temizlik ve dezenfeksiyonu ile ilgili tedbirler alınmıştır. Her öğrenciye maske, her okula yeteri miktarda dezenfaktan eldiven ve siperlik gönderilmiştir. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.
 


05.09.2021 16:37:59