Alp, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Gazi Kars’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıl dönümü kutlu olsun

28 Ekim 2023 21:17

Alp, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Gazi Kars’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıl dönümü kutlu olsun

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Eren Alp, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Gazi Kars’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıl dönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Başkan Eren Alp yayınladığı mesajında; “Milli bayramlar ülkemizin ve milletimizin daima birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun en zirvede yaşandığı ve yeniden pekiştiği günlerdir. Milli mücadele döneminde birlik ve kardeşlik içinde düşmana karşı mücadele eden milletimiz bugün kurduğu Cumhuriyet’imizin 100. Yılını büyük bir coşku ve birliktelik içinde kutlamaktadır. 
Çağlara medeniyet mührünü vuran aziz milletimiz, milli mücadele sırasında yaşanan zor şartlara rağmen İstiklalinden vazgeçmeyerek nasıl var olmak şuuru ortaya koyduysa, bu zaman boyunca da yaşayacağımız her sıkıntılı dönemi de aynı ruh ve inançla aşmaya kararlı olduğunu tüm dünyaya örnek olacak şekilde ispatlamıştır.
Bu vesileyle bizlere bu toprakları ebedi yurt kılan başta GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK olmak üzere bütün silah arkadaşlarını ve kahraman aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, bütün vatandaşlarımızın, üreticileri ve yetiştirici bütün emekçi kardeşlerimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi. 
Birlik Başkanı Alp Gazi Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103’cü yıl dönümü mesajı ise şöyle; Kars 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı sonrasında düşman istilasına uğrayan serhat Şehrimiz Kars, 43 yıllık işgalin ardından Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa'ya bağlı birliklerin ileri harekatıyla 30 Ekim 1920 günü yeniden vatan topraklarına katılmıştır. Kars ve çevresinin kurtuluşu, Anadolu'nun düşman işgalinden kurtarılması ordumuzun ve halkımızın moral motivasyonunu son derece yükseltmiştir. Bu zafer, aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi hükümetinin ilk resmi zaferi olmuş ve zaferin ardından imzalanan Gümrü Anlaşması da Türkiye Büyük Millet Meclisi hükümetinin ilk resmi anlaşması olmuştur. Kars'ın kurtuluşuyla birlikte devletimizin kuzeydoğu sınırları çizilmiş ve modern Türkiye'nin temelleri atılmıştır.  
Alp, “Bu duygu ve düşüncelerle Serhat Şehri Gazi Kars'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü yürekten kutluyor; bu vesile ile Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa ve tüm Şehitlerimizi Rahmet, Minnet ve Şükranla anıyorum.” İfadelerini kullandı. 
 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.