Alibeyoğlu, hizmet yapan insanlar geçmişle yüzleşmesi gerekir

04 Temmuz 2021 09:07

Alibeyoğlu, hizmet yapan insanlar geçmişle yüzleşmesi gerekir

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Belediyesi eski Başkanı Naif Alibeyoğlu’nun geçmişle yüzleştiği kitabı çıktı. Yazar Mehmet Öz tarafından kaleme alınan kitabı Alibeyoğlu basın toplantısında kamuoyuna tanıttı.
Şuaara Otel’de düzenlenen basın toplantısında Kars Belediyesi eski Başkanı Naif Alibeyoğlu, geçmişle yüzleşmek adına bir kitabı öyküleştirdiklerini ve geçmişte yaptığı hizmetlerin kamuoyunca bilinmesi gerektiğini vurguladı.
Kitap hakkında bilgi veren Alibeyoğlu, “Geçmişle yüzleşmek gerekir. Geçmişle yüzleşmek bir toplumsal değerler silsilesidir, bir insanlık erdemidir, hizmet yapan insanlar geçmişle yüzleşmesi gerekir. Bu bir toplumsal yüzleşmede olabilir, bireysel yüzleşme de olabilir. Geçmişin hesap vermek, yapılan yanlışın hesabını vermek de bir erdemliktir, yapılan ama unutulan şeyleri anlatabilmek dillendirmek de bir erdemliktir. Bu kapsamda değerli hemşerilerimizin çoğunun hala bilemediği, birçok şeyler vardı onunla ilgili ben dedim ki; ben dostlarıma, basın mensubu arkadaşlarıma ve hemşehrilerime geçmişin hesabını vermek adına, geçmişle yüzleşmek adına bir kitap yazılması gerektiğine karar verdim ve bu kapsamda bu kitabın yazılması konusunda Mehmet Öz diye bir arkadaşımız bunu öyküleştirdi, onu kitap haline getirdik ve bu kitap basıldı. 350 sayfalık bu kitap, kuşe kağıda basıldı, iplik ve arkası bez, sıvama kapaktır. Kitaptan 2000 adet basıldı. Ama işin ilginç yanı ise; Ankara'dan bize tavsiye ettiler, İstanbul'da zarfsan Aykut matbaacılık sahibi Aytekin Kaya’yı tavsiye ettiler kendisiyle görüştük ve ‘5000 tane basalım’ dedi. Ben de ‘bunun hesabını veremem’ diye içimden geçirmeye başladım ve 2000 tane olsun dedim ve bunun bedelini sordum. Kaya bey, ‘ne demek, sizinle yeni tanışıyoruz ben her ne kadar Ardahanlı olsam da sizin bölgedeki başarılarınızla gurur duyuyorum, ben burada sizden nasıl para alırım’ dedi. Ücretsiz basılan bu 2000 adet kitabın ortalama maliyeti 80 bin civarında ve bu parayı almadı, bu bir onurdur bu benim için. En büyük servet itibardır. Yani aradan 12 yıl geçmiş olmasına rağmen bir Ardahanlı hemşehrimizin bunu yapıyor olması benim için gurur verici bir şeydir ve bunu bastırdık buradaki dostlarımıza vermek üzere Kars’a getirdik. Ücretsiz olarak dağıtımı yapılacak olan kitabı talep eden tüm dostlarımız Serhat TV’den alabilirler.” dedi.
Açıklamanın ardından Alibeyoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.