Ak Parti Zelal Sara ile devam dedi

04 Şubat 2021 17:42

Ak Parti Zelal Sara ile devam dedi

KARS PUSULA / ADEM ALP

 

AK Parti Kars İl Kadın Kolları Başkanlığı yapan Zelal Sara, yeniden seçildi.
Kars İl Kültür Merkezinde yapılan Kadın Kolları 6.Olağan Kongresine, 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Divanın oluşturulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan kongrede açılış konuşması yapan AK Parti Kars İl Kadın Kolları Başkanlığı yapan Zelal Sara, Ak parti Kars il kadın kolları 6. Olağan kongremize hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. 
Sara; Kadınsız siyaset eksiktir ve kadınların sorunları çözülmeden ülkenin sorunları çözülmez diyen ve cumhuriyet tarihinde mührünü vuran bir liderle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la inandığımız bu yolda hep birlikte yürüyoruz. Bugünden itibaren yenilenen güçlenen teşkilatlarımızla birlikte tüm ilçelerimizde köylerimizde mahallelerimizde ak kadınlar olarak ilmek ilmek dokunan imar edilen karsımıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Kıymetli dava arkadaşlarım,  ak partiyi diğer partilerden ayıran en büyük özellik dava bilinciyle harmanlanmış, kardeşlik hukukuyla hareket eden ülkesine ve milletine hizmet etmeyi ilke edinmiş kadrolardan oluşmasıdır. Hiç kuşkusuz bu kadroların en önemli unsuru Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük destekleriyle siyasetin öznesi olan ak kadınlarımızdır.  Kadınsız bir siyaset, kadınsız bir demokrasi sadece kadınlar için değil tüm toplumumuz için bir eksikliktir.  Bu sebeple ak parti çatısı altında bu teşkilat için bir gününü dahi feda etmiş, her kadın bizler için çok kıymetlidir. Bu vesileyle kuruluşundan bu güne kadar görev almış önceki dönem il kadın kolları başkanlarımıza ve yönetimlerine sandık başkanlarından mahalle başkanlarına ilçe başkanlarından ilçe yönetimlerine vermiş oldukları emeklerden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Son olarak bizlere desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen şehrimizin evlatları 65. Dönem Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’a, Tarım orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanımız Prof. .Dr. Yunus Kılıç’a, Birlikte Uyum İçerisinde Görev Yaptığım Kıymetli İl Başkanım Adem Çalkına ve son olarak beni bu göreve layık gören ak parti genel merkez kadın kolları genel başkanım Lütfiye Selva Çam hanım efendiye teşekkürlerimiz sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Kars İl Kadın Kolları 6. olağan kongremizin ülkemize şehrimize hayırlar getirmesini temenni eder. Kongremize teşrif eden tüm konuklarımızı saygı sevgi hürmetle selamlarım.
AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, ise yaptığı konuşmada, Adalet ve Kalkınma Partisini diğer siyasi iradelerden ayıran bir özelliği var. 15 seçimi kazandıysak ve bunu tek kelimeyle anlat derseler ben, “Güven, Güven duymak” derim, çünkü hak dava için yoldasınız. Hakikat için yoldasınız. İsminizin önündeki sıfatın hiçbir önemi yok. Recep Tayyip Erdoğan, liderliğindeki bu hak davada hakikat yolculuğundaki nefer oluşunuz Elhamdülillah her şeyden daha kıymetli dedi.
Ak Parti Kars Kadın Kolları kongresinde konuşma yapan, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, ise konuşmasında; Bugün bu salonda, AK Parti davasına gönül vermiş siz hanım kardeşlerimizdeki bu coşku ve heyecana tanık olmaktan dolayı son derece mutluyum ve bundan dolayı Rabbime hamd ediyorum. Kongremiz kutlu olsun!  Serhat şehrimizin yiğit kadınları, Bizim “Kadın eli değmek” diye güzel bir deyimimiz vardır: Gerçekten de Kadın elinin değdiği her şey güzelleşiyor. Ama AK Parti siyasetinde bunun bir artısı var: Bizde kadınların siyasete sadece eli değil, yüreği değiyor. Azmi, inancı, kararlılığı, zarafeti ve feraseti değiyor. Böyle olunca da siyasetimiz sadece güzelleşmekle kalmıyor, yürekleniyor, yiğitleşiyor, şahlanıyor! Çünkü AK kadınlar, sıradan bir partinin değil, bir davanın mensuplarıdır. Bu yüzden de gayet net söylüyorum: Bizim Kadın kollarımız bir efsanedir! 
Kıymetli kardeşlerim, Büyük liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde kurulduğumuz günden bu yana hangi  başarılara imza attıysak, hepsinde  Kadın Kollarımız vardı. AK Parti davasında fedakarlık ve cefakarlık gerektiren her yerde ve her zaman kadınlarımız;  “Biz buradayız” diye haykırmış, en zor görevleri üstlenmişlerdir.
İftiharla söylüyoruz ki; Bu ülkede her türlü hak ve özgürlük mücadelesinin en ön safında kadınlar vardı. Bu ülkede yaşanan birçok haksızlığın izalesini, kadınlarımızın gözyaşlarına, dualarına ve direnme ruhuna borçluyuz. Davasına olan bağlılık ve sadakatine borçluyuz.
Her seçimde, her referandumda,  sizler ev ev, sokak sokak dolaştınız. Her mahalleye, her sokağa aydınlık bir geleceğin ışıklarını siz taşıdınız. Kars’ın her köşesine siyasetin bilgeliğini, zarafetini, nezaketini ve bereketini götürdünüz. Bir yandan ailenizle, çocuklarınızla ilgilenirken, bir yandan da bu ülkeye ve millete hizmet yolunda her görevi seve seve üstlendiniz.
Başkan Çalkın; Kadın Kolları olarak Kars teşkilatımızın ve AK Parti’nin her zaman medar-ı iftiharı oldunuz. Bu yüzden sizlere minnettarım. Sizlerle onur duyuyorum.  Kıymetli hanım kardeşlerim, Şimdi önümüzde çok önemli bir süreç var. Türkiye  inandığı yolda 2023’e yürüyor. AK Parti kadrolarımızın yeniden yapılandığı, olağan bir kongre sürecindeyiz.
Şunun altını önemle çiziyorum! kardeşlerim; Bizim için her kongre yeni bir silkiniş , yeni bir şahlanış, yeni bir hamle dönemidir. Bizim kongrelerimiz, tek kelimeyle hayırda yarışmaktır. Bizim kongrelerimizin seçileni olur ama kaybedeni olmaz. AK Parti davasına gönül veren her kardeşim, mevkisi ne olursa olsun kazanmıştır!
 
Çalkın; Kardeşlerim, yol arkadaşlarım, Bugünlere kolay gelmedik. Nice oyunla, kumpasla, ihanetle boğuşarak geldik. Nice saldırıyı birlikte göğüsledik, hain bir darbe girişimini birlikte bertaraf ettik. Bu tarihi dönemde de çok daha büyük başarılara hep birlikte imza atacağız inşallah.  Görev büyük, sorumluluk büyük, vebal büyük. Çünkü bizim adımız AK Parti. Bizim Genel Başkanımız, milletinin sevgilisi,  zalimlerin, sömürgecilerin, işgalcilerin ve Türkiye düşmanlarının uykusunu kaçıran,  oyunları bozan, yılmayan yıldırılamayan, büyük lider, efsane Başkan Recep Tayyip Erdoğan. 2023 yolunda yeni bir başarı destanı yazmak, en çok, serhat şehrimiz Kars’a yaraşır! Size yaraşır! Kars’ın yiğit kadınlarına yaraşır! Gönülden inanıyoruz ki; Önümüzdeki dönem en büyük gücümüz, yine siz kadınlar olacaksınız! Güzel bir söz vardır: Virgül herkesin harcı... Noktayı kadın koyar! Evet! Durmadan, dinlenmeden, uyumadan, ilk günkü aşk, ilk günkü heyecanla çok çalışacak ve  Kars olarak yeni başarı destanları yazacağız inşallah! Buna hazır mısınız hanım kardeşlerim? Buna hazır mısın Kars? O halde durmak yok...
Durmak yok... Sözlerimi bitirirken, Kadın kollarımızda görev almış kardeşlerime verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni görev alacak kardeşlerime Rabbim yolunuzu açık etsin, çalışmalarınızı bereketli kılsın diyorum. Kongremizin Karsımız ve Türkiye’miz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hepinizi saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum dedi.
Ak Pati Kars Kadın Kolları Kongresine katılan AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban yaptığım konuşmada; Biz Ak Parti olarak milletimizle yola çıktık ve inandığımız yolda Aşkla, cesaretle ve azimle yürüyoruz, 2023, yakın hedefimiz tarihimiz var. Ama daha 2053’lerimiz var. Ama en önemlisi 1000’ci yılını kutlamak üzere 2071 yılı hedefimiz var. Bizler Ak Partililer olarak ufkumuzu Alparslan’dan aldık dedi.
65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, kongrede partililere hitap etti.
Arslan; Sayın Cumhurbaşkanımız Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın yolunda yürürken, birliğimiz, beraberliğimiz, omuz omuza, inandığımız bu yolda yürümek çok kıymetli çok değerli. Arslan; Benimde en büyük şansım Kars’ta bütün kadın kolları başkanlarımla çalışma fırsatı buldum. Bunun ne kadar değerli, ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz. Tabi ki elbette biliyoruz ki bu davanın bu kutlu yürüyüşün tek kişinin omuzlarında yürümeyeceğini, yükselmeyeceğini, biliyoruz. Ankara’da Kadın Kolları Genel Başkanım Lütfiye Selva Çam başkanım ve onun kadroları ne kadar emek ediyorsa, Kars’ta da Zelal Sara başkanımın bütün kadın üyelerimizle, delegelerimizle ve sorumlularımızla birlikte ekip anlayışı ile hareket etmesi bu davanın yücelmesi ve yükselmesi anlamında çok kıymetli. Onun için Zelal Sara başkanım bilesin ki “Yürüdüğün Yol Yürüdüğümüz Yoldur” her zaman inşallah birlikte hem Kars’ımıza hem de Ülkemize güzel hizmetler yapacağız.
Konuşmaların ardından Ak parti Kars il kadın kolları 6. Olağan kongresinde Zelal Sara güven tazeleyerek Kadın Kolları Başkanı seçildi.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.