• ötüken kars

AK PARTİ KARS'TA ADEM ÇALKIN'LA DURMAK YOK YOLA DEVAM DEDİ

AK PARTİ KARS'TA ADEM ÇALKIN'LA DURMAK YOK YOLA DEVAM DEDİ

14 Kasım 2020 21:16

AK PARTİ KARS'TA ADEM ÇALKIN'LA DURMAK YOK YOLA DEVAM DEDİ
KARS PUSULA / ADEM ALP

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, 7. Olağan Kongrede güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. Kongreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferans yöntemiyle online bağlanarak Karslılara hitap etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kars 7. Olağan İl Kongrelerinde yaptığı konuşmada, “Ekonomi, hukuk ve demokraside yepyeni bir seferberlik başlatıyoruz. Ekonomi yönetimini yeniden oluşturduk. Hem mevcut sıkıntıları çözecek adımları hem bizi hedeflerimize ulaştıracak hamleleri süratle hayata geçirme azmindeyiz” dedi.

İsmail Aytemiz Spor Salonu’nda düzenlenen kongreye 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut, AK Parti Milletvekilleri Orhan Atalay, Reşit Polat, Mahmut Gürcan, Alaattin Parlak ve AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ile çok sayıda davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Divan Başkanlığına Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut, Başkan Yardımcılığına 26. Dönem Kilis Milletvekili Reşit Polat, divan üyeliğine AK Parti Kadın Kolları Başkanı Zelal Sara, divan katip üyeliğine AK Parti Kars Gençlik Kolları Başkanı Fatih Bayrambey ile Merkez İlçe Başkanı Muammer Sancar’ın seçilmesinin ardından kongre Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Bu ülkenin gerçek sahibinin millet olduğunu anımsatan AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut, “AK Parti milletin bağrından çıktı, milletin sinesinde büyüdü, bizler o güvenilir kaleden yani milletin sinesinden konuşuyoruz. Bizler milletin diliyiz, millet adına konuşuyoruz. Bu ülkenin gerçek sahibi bu millet, bizler bu milletin aziz erleriyiz. Bu sebeple ilk günden bugüne AK Parti milletin partisidir, Recep Tayyip Erdoğan da milletin adamıdır.” dedi.

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ise, “Alnımız ak olarak hizmet etme gayretinde olduk, inşallah bundan sonra da sizlerin güven ve desteğiyle, AK Partimizi ve Kars’ımızı daha güzel günlere, daha aydınlık yarınlara taşımak için var gücümüzle hep birlikte çalışacağız. Bu dava hordu, bu dava öksüzdü ancak biliyorduk ki hak olan bu dava aynı zamanda çok büyüktü. Başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği, cesareti ve feraseti olmak üzere sizlerin desteğiyle davamız her geçen gün dalga dalga yayıldı, gönüllere girdi, gönüllerde yer etti. Hor ve öksüz başlayan bu davamız, artık ülke sınırlarını aşıp bir dünya lideri olan Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ve cesareti ile başta İslam coğrafyası olmak üzere tüm mazlumların umudu oldu. Yeryüzünün zalimleri emperyalist ve siyonistlerden sınırsız şekilde beslenen ve desteklenen zalim Ermenistan’a, şımarıklığının ve zulmünün bedelini Allah’ımızın yardımı ve Türkiye’mizin desteğiyle kardeş Azerbaycan tarafından hezimete uğratılarak bedeli ödettirilmiştir. Karabağ özgürlüğüne kavuşturulmuştur  elhamdülillah. Gazi Kars’ımızdan tüm Azerbaycandaki kardeşlerimize selam olsun, gazamız mübarek olsun.” diye konuştu.

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, “Partimizin gücü kudreti ve enerjisi alile içerisindeki gençlerden, bereketi ailenin biri birine olan şefkati ve sevgisinden kaynaklanır. Tabi bu ailenin gölgesine sığınmış olduğu büyük lider Sayın Cumhurbaşkanımız bu ailenin çatısıdır. O yüzden bu büyük aile çatısı altında kim kendisine nasıl bir yer ararsa bu şefkat, merhamet ve kardeşlik ikliminde kedisine bir yer bulacağı çok büyük bir aileyiz. Bugünkü kongremiz, diğer partilerde olmadığı gibi sevgi, şefkat, birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleşiyor. Hürmet siyasette çok önemlidir. AK Parti’nin son 20 yılda hakim olduğu bu dominant siyasettin hakim olduğu Ülkemizde insanımıza şunu gösterdi. Siyasette ebetteki insanların ihtiyaçları karşılanacak ama öncelikle insana insan gibi muamele edeceğiz, şefkat göstereceğiz ve hürmet edeceğiz. Şimdi siyasetin tam da hürmetinin kıymetli olduğu dönemlere geldik. Çünkü biz insanımızı birçok şeye kavuşturduk. Eskinden ummadıkları, görmedikleri, bin yılda ulaşamadıkları hizmetlere son 18 yılda AK Parti hükümetleri ile kavuşturduk. O yüzden insanlarımız artık, ‘size şunu da yağacağız’ dediğimiz zaman, hiç tereddüt etmiyorlar ve ‘yaparsınız diyorlar, zaten yapacaksınız’  diyorlar. Bu aile bu idrakla yoluna devam ediyor. Yani halkına hürmet etmeye devam ediyor. Bundan sonra da emin olun yaptığımız hizmetlerden daha da çok insanımıza uzattığımız el üzerine güldüğümüz suratlarımız, gösterdiğimiz şefkatimiz ve kucaklayıcılığımız bizi siyasette layık ve devamlı tutmaya devam edecek. Ülkemizin ve ilimizin ihtiyaçlarını önümüze koyduk ve tek tek çözmeye hizmet götürmeye devam ediyoruz. Büyük AK Parti ailesinin kudretiyle, Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetiyle verdiğimiz sözleri yerine getirdik. İl genelinde halen çalışmalarımız ve hizmetlerimiz devam etmektedir.” ifadesini kullandı.

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ise, “18 yıldır olduğu gibi omuz omuza olmalıyız. ‘Ben neyim ki?’ Dememeliyiz. O Cumhurbaşkanımızdan başlayan ak zincirin güçlü olması için en sondaki halka olan mahalle temsilcilerinden tutunda köy temsilcilerine kadar, bir o kadar güçlü durmalıyız. O yüzden her birimiz sadece Kars için değil, Türkiye için değil dünyadaki tüm mazlumlar ve mağdurların hakkı için de çok değerlisiniz. Bu değerinizi bilerek bundan önce olduğu gibi bundan sonrada inandığımız yolda güçlü bir şekilde yürümeliyiz. Türkiye’nin kalkınması konunda örnek olan liderimizin arkasında güçlü bir şekilde dururken Türkiye büyüyor ve güçleniyor. Buna hiç şüphe yoktur. İzmir, İstanbul ve Antalya’da ne varsa, Kars’ta, Ardahan’da ve Iğdır’da o olacak deyip yol yürüyen Cumhurbaşkanıma yol arkadaşlığı yapan Rabbime şükrediyorum  ve o süreçlerin bir içerisinde olan biri olarak diyorum ki; Batı’da ihtiyaç vardı, talep vardı, arz yapmak zorundaydınız. Ama Doğu’da talep yok, ihtiyaç yok, nasıl olsa herkes Batı’ya göçüyor deyip bir şey yapmadan durmak bizi esirler gibi kılardı. İşte onlardan farklı olabilmemiz içinde dedik ki; biz arzı yaratacağız, o arz talepleri oluşturacak. Yani biz Harakani Havalimanına ikinci pisti yapacağız, Bakü – Tiflis – Kars Demiryolunu yapacağız. Bununlar birlikte Kars Lojistik Merkezini yapacağız. Biz Kars’ı Ardahan üzerinden Ilgar Tüneli ile Gürcistan’a bağlanacağız. Biz Kars’ı Çıldır’dan Aşık Şenlik Tünelinden Gürcistan’a bağlayacağız. Biz Kars’ı Ardahan ve Artvin üzerinden Sahara Tüneli ile Karadeniz’e bağlayacağız. Biz Kars’ı Iğdır, Doğubeyazıt ve Van üzerinden bölünmüş yollara İran, Irak ve Suriye’ye bağlayacağız. Biz Kars’ı bölünmüş yollarla Çarşamba günü açılışını yapacağımız Erzurum – Sarıkamış – Horasan Bölünmüş yolu ile Erzurum üzerinden Trakya’ya bağlayacağız. Tarım ve hayvancılık şehri Kars’ı geliştirmek adına sadece yetiştiricilik ile değil besicilik ile geliştirmeye devam ediyoruz. Kars Barajını tamamladık, Kağızman Barajı, Kağızman Barajı, Sarıkamış Barajı, Arpaçay ve Koçköy Barajı inşatları devam ediyor. Bunların hepsi kalkınmanın göstergesidir. Bunlar yetmesi kesimhane devam ediyor. Tarım Dayalı Besi İhtisas Besi Organize Bölgesi kuracağız dedik ve kurduk. Tahsisleri yapılıyor. 80 yılda Kars’ta 22 kilometre bölünmüş yol vardı, 18 yılda 250 kilometreyi geçen bölünmüş yol yaptık. BSK yol sıfır iken 350 kilometreyi geçmişiz.” şeklinde konuştu.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir hakkın, hakikatin yanında duran, adalet mücadelesi veren, bunu yaparken hiçbir dengeye yaslanmadan yol yürüyen bir hareketin mensupları olduğunu ifade ederek, “Yapacak çok işimiz var, söyleyecek çok sözümüz var, Allah’a hamdolsun bizim teşkilatlarımız bu hissiyatla Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında durmanın, arkasında olmanın omuzlarına nasıl bir yük yüklediğinin bilinciyle gece-gündüz çalıştı, çalışmaya devam ediyor. Sadece bu sene milletimizin teveccühüyle 1 milyon 400 bin yeni üye kaydettik. Şuanda 11,5 milyona yaklaşan üyesiyle AK Parti sadece Türkiye’nin değil, yeryüzünün, insanlığın umudu. İnsanlık değerlerinin paramparça olduğu, vicdanın yerlerde süründüğü herkesin güce sığındığı bir dönemde Tayyip Erdoğan’ın diliyle ‘bu siyasi hareket yeryüzüne bir vicdanın sesini adaletin merhametin sesini damgasını vurdu’” diye konuştu.

Yeni bir siyaset dili inşa ettiklerini dile getiren Kandemir, “Bunu birlikte yapıyoruz, onun için bizim mücadelemiz Kars’tan, Türkiye’den ibaret değil, buna gönül veren, gayret gösteren, mücadele eden, imkanları imtihan olarak gören bu heyete gerçekten şükran borçluyuz. İnanıyorum ki yeni dönemde yeni kadrolarımızla birlikte Kars’ı çok daha güzel yarınlara taşıyacağız. Görüyorum ki 2023 seçimleri çok kolay olmayacak, bu mücadele kolay olmayacak, karşımızda istikametini milletin belirlediği bir siyasi hareket değil, kendi Cumhurbaşkanını kazandığında tebrik etmekten imtina eden ama bir başka ülkede başkanlık seçimi olduğunda henüz resmi sonuçlar açıklanmadan onu tebrik eden bir ana muhalefet lideri var. Bunlar gözleri, gönülleri başka yerde olanlar ayaklarını başka topraklara koymuş olanlar kuşkusuz boş durmayacaklar. Çokça gördük bunu, sıkça yalan söyleyecekler ve ‘eğer yalanı güçlü söylersek her şey kabul olur’ diye düşünecekler. Biz biliyoruz ki hiçbir güçlü yalan hakikatin önüne geçmez. Hakikat mücadelesi veren bu kadroyla el ele, gönül gönüle, Tayyip Erdoğan’ın ardında Kars’ta da, Türkiye’de de destan yazmaya devam edeceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kars 7. Olağan İl Kongrelerine, Vahdettin Köşkü’nden video konferans yöntemiyle bağlanarak partililere hitap etti.

“TÜRKİYE’Yİ TARİHİNDE GÖRÜLMEMİŞ HİZMET, YATIRIM, ESERLERLE TANIŞTIRDIK”

Konuşmasında Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşma gayretinde olduğu gibi, 2053 vizyonunu hayata geçirme mücadelesinde de Kars’ı en önlerde görmek istediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 18 yılda demokraside ve kalkınmada Türkiye’yi tarihinde görülmemiş hizmet, yatırım, eserlerle tanıştırdıklarını, bundan sonra da daha büyük başarılarla milletle birlikte hedeflere yürümeyi sürdüreceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin son dönemde maruz kaldığı saldırıları, Allah’ın yardımı ve milletin ferasetiyle etkisiz hâle getirmeyi başardıklarını belirterek Türkiye’ye kazandırdıkları güçlü altyapısı sayesinde salgın dönemini de felaket görüntüleri ortaya çıkmadan en az kayıpla yönettiklerini söyledi.

Salgın sonrası yeniden şekillenecek küresel, siyasal ve ekonomik düzende Türkiye’yi hak ettiği yere çıkartacak adımları da kararlılıkla attıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ekonomi, hukuk ve demokraside yepyeni bir seferberlik başlatıyoruz. Ekonomi yönetimini yeniden oluşturduk. Hem mevcut sıkıntıları çözecek adımları hem bizi hedeflerimize ulaştıracak hamleleri süratle hayata geçirme azmindeyiz. Aynı şekilde geçtiğimiz yıl başlattığımız hukuk reformlarını, ekonomik güven iklimini de tahkim edecek şekilde hızlandırarak sürdürüyoruz” dedi.

 “DÜNYANIN HER YERİNDE SALGINLA BAŞ EDEMEYEN ÜLKELER YENİDEN İÇE KAPANMAYA BAŞLADI”

Vatandaşlardan salgınla mücadele için uygulamaya konulan tedbirlere hassasiyetle riayet etmelerini beklediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Görüyorsunuz Avrupa'dan Amerika'ya kadar dünyanın her yerinde salgınla baş edemeyen ülkeler yeniden içe kapanmaya başladı. Şayet milletimiz 'TAMAM' diye ifade ettiğimiz temizlik, maske, mesafe kurallarına riayet ederse bizim bu tür sert tedbirlere ihtiyacımız kalmaz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirlerin ana caddeleri ve meydanlarındaki sigara içme yasağının da bu çerçevede değerlendirilmesini gerektiğini ifade ederek amaçlarının vatandaşa eziyet etmek değil, sağlığını korumak olduğunun altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Tekirdağ’da İsmail Fehmi Cumalıoğlu Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin açılışını gerçekleştirdiklerini anımsatarak sağlık alt yapısının gücü sayesinde şimdilik hastanelerde ve vakalara müdahalede herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını kaydetti.

Mevsim itibarıyla soğuk algınlığı ve gribin de yavaş yavaş artacağına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kurallara uymaz ve kendi sağlığımızı kendimiz korumazsak bu yükü taşımakta zorlanabiliriz. Böyle acı ve trajik bir duruma meydan vermeyeceği konusunda ben milletime güveniyorum” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin AK Parti’ye Türkiye’yi inşa sorumluluğunu verdiğini, omuzlarında tarihî bir sorumluluk bulunduğunu anlatarak, “Bu anlayışla Meclis'te daha çok çalışacağız. Bu anlayışla hükûmette daha çok gayret göstereceğiz. Bu anlayışla teşkilatlarımızın milletimizle daha sıkı kucaklaşmasını sağlayacağız. Bu anlayışla belediyelerimizde daha çok hizmet ortaya koyacağız. Velhasıl hep birlikte gecemizi gündüzümüze katarak tüm samimiyetimizle, enerjimizle, birikimimizle çalışacak, çabalayacak ve milletimize layık olacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Mücadelelerinde kibre, atalete, tembelliğe, nobranlığa asla yer bulunmadığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatları boyunca Allah'ın takdirinin üzerinde bir takdir, milletin gücünün üzerinde bir güç görmediklerini ve tanımadıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti teşkilat çalışmalarına değinerek milletin partiye teveccühünün artarak sürdüğünü, üye sayısının 11 milyon 200 bini bulmasını bunun bir emaresi olarak gördüğünü, kadın ve gençlik kollarındaki üye sayısındaki artışı da aynı şekilde değerlendirdiğini kaydetti. Kars kongresine katılmayı çok arzu ettiğini, canlı bağlantı olsa da katılımcılarla birlikte olmaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuruluşundan bugüne teşkilatlarda görev alanlara şükranlarını sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her dönemin kendi ruhu ve mücadele yöntemleri olduğunu belirterek Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye'de bu sürecin defalarca yaşandığına dikkati çekti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu ilk yıllarda devleti ayakta tutma, yaşatma gayretiyle çok keskin tercihlerde bulunulduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Ardından tek parti diktasının milletimizin inancı, değerleri ve hayatı üzerindeki ağır zulümlerine maruz kaldık. Çok partili siyasi hayata geçişimizle âdeta nefes borularımızın yeniden açıldığını hissettik. Darbeler ve vesayet baskısı, milletimizin sadece demokrasiyi ve özgürlükleri yaşamasına engel olmakla kalmayıp, refahının artmasının da önüne geçti. AK Parti işte tüm bu ağır baskı ve geri kalmışlık döneminin ardından yeni bir umut, yeni bir ışık olarak Türkiye'nin üzerine doğdu. Hamdolsun, 18 yılda hem milletimizi özlemini çektiği haklara, özgürlüklere, itibara kavuşturduk hem de vatan topraklarının her karışını eserlerle hizmetlerle yatırımlarla donatarak geri kalmışlık zincirini kırdık. Türkiye'nin 81 vilayetinin her biri bu demokrasi ve kalkınma ikliminden istifade etti.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 yılda Kars'a 13 milyar lira tutarında yatırım yapıldığını, bu yatırımlarla eğitimden sağlığa, ulaşımdan sosyal yardımlara her alanda şehirleri Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanların beş katı, 10 katı hizmetlere kavuşturduklarını anlattı.

Ülke güçlendikçe, büyüdükçe, kalkındıkça maruz kalınan saldırıların da arttığına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükûmete geldiklerinden bu yana vesayet odakları ve onların çarpık ilişkileriyle, emniyet, yargı ve ordu içindeki FETÖ'cülerin darbe tehditleriyle yüzleştiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hamdolsun Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle hepsinin de üstesinden geldik. Biz önümüzdeki engelleri aştıkça, Türkiye'nin ufku genişledi, gücü arttı, harekat kabiliyeti yükseldi. Daha düne kadar kendi topraklarındaki bir avuç teröristle baş etmeye çalışan bir ülkeden, çok geniş bir coğrafyada harekatlar gerçekleştirebilen bir ülkeye dönüştük. Bugün artık milletimize ve tüm dostlarımıza güven veren, umut veren, heyecan veren bir Türkiye var” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçlerden geçerken pek çok fedakârlıklar yapıldığını, hâlen de çözülemeyen ciddi sıkıntılar bulunduğunu kaydederek, “Ama bunların hiçbiri, önümüzdeki aydınlık geleceği karartabilecek büyüklükte değildir. Türkiye'yi nasıl 18 yılda bölgesinin ve dünyanın önde gelen ülkelerinden biri hâline getirdiysek inşallah hedeflerimize doğru adım adım yaklaştıkça, demokraside ve ekonomide çok daha büyük kazanımlara kavuşacağız” ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda Yazar Ahmet Kekeç'in vefat ettiğini açıklayarak, “Kendisine Rabbimden özellikle merhamet diliyorum. Rabbim taksiratını hasenata tebdil etsin, cennetiyle cemaliyle müşerref kılsın. Öncelikle ailesine ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrelerde görev üstlenenlere başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.
Konuşmanın ardından seçime tek aday giren Adem Çalkın için delegeler oy kullanmaya başladı.




























Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.