Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın Muhtarlarla bir araya geldi

20 Mayıs 2024 21:20

Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın Muhtarlarla bir araya geldi

KARS PUSULA / ADEM ALP

Milletvekili Çalkın muhtarlar toplantıda muhalefete seslenerek, “Kesilen trafik cezasının sorumlusu, alınan işçinin mülakat sorununu, her şeyin kolayını getirip iktidar partisinin boynuna yıkmak kolay. Bir parke taşı koy, yok.” dedi.

AK Parti Kars İl Başkanlığı tarafından Öğretmen Evi Toplantı Salonunda muhtarlarla istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıya AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, İl Başkanı Muammer Sancar, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Nuri Kişli ve yönetim kurulu üyeleri ile köy muhtarları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Sancar, “AK Parti'de her zaman olduğu gibi 31 Mart 2024’de yapılan seçimlerde köy muhtarlarımızdan görevi devralanlara hayırlı ve uğurlu olmasını cenabı haktan niyaz ediyorum. Bizler, her dönem olduğu gibi yine kıymetli vekilimiz ile birlikte köy muhtarlarımızla bir araya geldik. Bir araya gelmemizdeki amaç 72 köyümüzle ilgili ne yapabiliriz, ne yaptık, eksiklerimiz ne, vatandaşımıza nasıl hizmet edebilirizi birinci bugün burada konuşacağız.” dedi.

31 Mart seçimlerinde yeni muhtarlarla hizmete kaldıkları yerden devam edeceklerini söyleyen Milletvekili Çalkın, “Kars merkezde 72 köyümüz var. Gerek su şebekelerimiz olsun, gerek köy içi park yerlerimiz olsun, gerek köy grup yollarımız olsun, gerekse taziye evlerimiz olsun, Allah'a hamdolsun bugün 381 köyümüz değil Kars merkez 7 ilçe ve merkez ilçemizle beraber 8 ilçemizde çok güzel işlere imza attık. Cumhuriyet tarihinde yapılan işler kadar son 22 yılda Ak Partimiz Türkiye'de olduğu gibi Karsımızda da birçok işe imza atmıştır. Ancak en önemli işlerden biri de köylerimizde yapılan grup yollarıdır, köy içi parkelerdir, su şebekeleridir ve taziye evleridir. Nasip olursa bu dönemde eksik kalan işlerimizi yine yeni seçilen muhtarlarımızla hem bugün bir tanışma hem bir istişare hem de kaldığımız yerden nasip olursa yeni muhtarlarımızla köylerimizin sorunlarını çözmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

KÖYDES’in bir devrim olduğunu kaydeden Çalkın, “Tabii değerli muhtarlar bir yol yaparsınız o yol eskilir, yeni bir yol ihtiyacı olur, biz su şebekesi yaparsınız o su şebekesi de eskilir, yenisini yapmanız gerekir, parke yaparız eskidir. Çünkü hayat devam ediyor. Sonuçta ihtiyaç hiçbir zaman bitmez. Dolayısıyla biz iktidar partisi olduğumuz için yaşı uygun olanlar bilir. Eskiden bir yol için bir parça için parkeni P'si yoktu köylerde. AK Parti döneminde artık sayın valimizin öncülüğünde, İl Özel İdare Genel Sekreterliğinin hizmetiyle AK Parti döneminde milletvekillerimizin, teşkilatlarımızla KÖYDES ile köyde sizlerle birlikte bütün sorunlar yerelde şehrin merkezinde çözülür hale geldi. Bunu da AK Parti yaptı.” ifadesini kullandı.

Muhalefete de hizmet noktasında çağrıda bulunan Çalkın şunları belirtti; “Şimdi bizi üzen tabii muhalefet milletvekillerimiz zaman zaman çıkıyor. Arkadaşlar iş yapan adam yükümlülük alan adam sorumluluk alan adam zordadır, uzaktan bakan adam kolaydadır. Muhtarsınız, bakıyorsun ya şu köyün şu eksiği var, niye yapmıyorsun? Gel yap. Yapmadınız, bu ülke sizin elinizde 80 yıl kaldı yapmadınız. 22 yıldır biz şehirlerimizde, köylerimizde artık parke taşı yapmışız eksiğini yapmaya başlamışız, köy yolumuzu yapmışız eksiğini yapmaya başlamışız, sularımızın yapmışız, eksiklerini, yenilenmelerini yapmaya başlamışız. Taziye evi, köy evleri nasip olursa bundan sonra artık çocuklarımıza oyun parkı alanları ile ilgili çalışmalarımız olacak. Tabii eleştirmek için en kolay, eksiği bulmak işin en kolayı. Parkeli yolu bırakıp çamurlu yolu söylemek işin en kolayı. Yapılan yolu görmeyip yapılmayan tarafını söylemek en kolayı. İktidar partisi olarak bizler tabii bunu 22 yıldır yaşıyoruz, yaşamaya da devam edeceğiz. Kesilen trafik cezasının sorumlusu, alınan işçinin mülakat sorununu, her şeyin kolayını getirip iktidar partisinin boynuna yıkmak kolay. Bir parke taşı koy, yok. O yüzden biz söylenenlere değil icraata bakıyoruz. Yaptıklarımıza bakıyoruz.”

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.