Ak Parti Kars Milletvekili Adayları Çalkın, Kılıç ve Aykul seçim startı verdiler

14 Nisan 2023 21:44

Ak Parti Kars Milletvekili Adayları Çalkın, Kılıç ve Aykul seçim startı verdiler

KARS PUSULA / ADEM ALP

9 Nisan Pazar günü aday listesini Yüksek Seçim Kurulu’na ileten AK Parti önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Türkiye geneli adaylarını kamuoyuna tanıttı. Kars'ta da aday tanıtım programı bugün düzenlendi. AK Parti Kars İl Başkanlığı tarafından 28. dönem milletvekili aday tanıtım programı düzenlendi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu’nda düzenlenen toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile duaların okunmasıyla başladı.Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Kars İl Başkan Vekili Kadir Sarıdağ, “14 Mayıs seçimleriyle birlikte inşallah Türkiye'mizin yeni yüzyılını inşa edeceğimiz yeni bir döneme yeni bir sürece hep birlikte giriş yapacağız.” dedi.
AK Parti Kars Milletvekili adayı Serkant Aykul ise yaptığı konuşmasında, “Bizi diğer siyasi partilerden ayıran bir özelliğimiz var. Bizler 2018 seçimlerinin hemen ardından 2023 seçimleri için hemen çalışan bir teşkilatız. Diğer siyasi partiler gibi sadece seçimden seçime her zaman sahadayız. Tüm teşkilatlarımızla gece-gündüz demeden, çalmadık kapı bırakmadan, yorulmadan, yılmadan 15 Mayıs sabahına bir kez daha kazanarak uyanacağımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu.
Projelerini en kısa sürede kamuoyuna açıklayacağını söyleyen AK Parti Kars Milletvekili adayı Adem Çalkın da, “AK Parti olarak büyük ve devasal projelerin hizmetin partisiyiz. Savunmadan sanayiye- ulaşıma, sağlıktan – dış politikaya, eğitimden – tarıma, teknolojiden – sosyal yardım ve desteklere varıncaya kadar hem ülkemizde hem de serhat şehrimiz Karsımızda büyük hizmetler yaptık. Ancak biliyoruz ki dünya var oldukça şehirlerimizin ve insanların yeni ihtiyaçları olacaktır. Bu anlamda Karsımızda yeni hizmetlere ve projelere ihtiyaç olacaktır. Yunus hocam, Serkant bey ve bu kardeşiniz adaylarınız olarak bu hizmetleri biz yapmaya hazırız. Projelerimiz hazır bu mihmalde sayın bakanım size ve Yunus hocama her zamankinde daha fazla ihtiyacımız olacaktır. İnşallah en yakın zamanda projelerimizi sizlerle sosyal medya üzerinden ve yazılı görsel basınımızla paylaşacağız. Bugüne kadar tüm gücümüzle bütün imkanlarımızla Karsımız için çalıştık. Bir sanayici iş insanı olarak Karsın dışında hiç bir yerde yatırımım yoktur. Ben Kars’ta doğdum ve Allah’ın izniyle de bu topraklarda defnedileceğim. Akyakalılar, Arpaçaylılar, Digorlular, Dağpınarlılar, Kağızmanlılar, Şehitler diyarı Sarıkamışlılar, Selimliler, Susuzlular ve ilimizin 381 köyü size sesleniyorum; Yunus hocanızı, Serkant kardeşinizi, Adem başkanınızı güçlü gönderin, inşallah güçlü gidelim güçlü hizmet edelim.” dedi.
Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı ve 28 Dönem Kars Milletvekili adayı Prof. Dr. Yunus Kılıç “Kars’a yaptıklarımızı sayarsak saatler sürer ama yapmadığımız ne var? Birkaç ufak tefek şeyler bulabilirsiniz onlar da çok kısa sürede yapılabilecek şeylerdir. Biz siyasetimizi yaptıklarımızı anlatmak üzerine kurmalıyız. Bu süreçte birileri üzülecek, birileri biz yapacağız diyecekler ama arkadaşlar biz yaptık. Biz bu süreçte Kars’ın köylerinin yolunu bilmeyen, başka şehirlerden sanki bu şehirde aday yokmuş diye getirip aday yapanlarla mücadele edeceğiz. Bu şahısları biz Ankara’da görüyoruz hizmet harici her şeyi yapıyorlar. Bunlar Halefoğlu köyünün yolunu bilmez ama Kandil’in yolunu bilirler. Biz Kandil’i bilenlerle mücadele edeceğiz. Bu ülkenin kurucu değerlerini de bir tarafa bırakan, bu ülkenin bekasını, birliğini ve beraberliğini hiçe sayan, kendi gelecekleriyle alakalı her yolu mubah gören, ne söylerlerse söylesinler üzerine o masadan utanmadan kalkıp gelenlerle mücadele edeceğiz. Biz iyi şeyleri yapmaya gelenlerle mücadele etmiyoruz, bu memleket için iyi şeyler yapmak istediklerine inanmıyoruz ve göreceksiniz 14 Mayıs’ta vatandaş da bunlara cevaplarını sandıklarda gösterecek. Daha önce de başka bir siyasi partiden bir milletvekili çıktı Ankara’da Karslıya hiçbir hizmet etmediği gibi geldi bir de burada Karslının başına bela oldu, belediye hizmetlerini yapmadı, yaptırmadı ve bize bıraktı. Şimdi biz yapıyoruz.” ifadesini kullandı.
65. Dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da adaylara destek isteyerek, “2002 yılındaki Kars’ı hepimiz biliyoruz ve o tarihten bugüne Kars’ın değişimini batıdaki fark ediyor ve gittiği şehirlerdeki vekillerine anlatıyor. Çünkü Kars nüfusuna oranla diğer illeri kıyaslarsanız en çok yatırımı ve desteği alan ilk 10 il içerisindedir. 80 yılda Kars’ta yapılan toplam bölünmüş yol 22 kilometre ama son 21 yılda yaptığımız 270 kilometre. 2022 yılında sıcak asfalt yoktu, şimdi il merkezini geçtim tüm ilçelerimizin tamamına yaptık. Toplam 401 kilometre sıcak asfalt yolumuz var. Biz mecliste her zaman güçlüydük, 1 ay kaldı seçime yine güçlü olursak yaptığımız hizmetlere hizmet katmak için arkadaşlarımız bizim aldığımız sorumluluğu onlar devam ettirecekler.” diye konuştu. Konuşmaların ardından aday tanıtım programı toplu fotoğrafının çekimiyle sona erdi. 

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.